Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Beykent Okyanus Koleji’nde Velilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Beykent Okyanus Koleji’nde Velilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
  • Paylaş
Beykent Okyanus Koleji’nde 16 Ekim 2014 tarihinde 8. Sınıf velilerine TEOG’u ve yıl içerisinde yapılacak çalışmaları anlatmak amacıyla bir toplantı yapıldı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında (TEOG) öğrenci başarılarının artırılması, yeni uygulamanın öğrenciler ve veliler tarafından doğru anlaşılması amacıyla yapılan toplantıda öğrenci, öğretmen ve veli ilişkisinin önemi üzerinde duruldu.

TEOG sınavının amacı, uygulanması ve sistem hakkındaki bilgiler ve bu sınavlar için ‘Ortak Sınavlara Hazırlık’ adı altında yapılacak hafta sonu etütleri ve etütlere katılımın zorunlu tutulacağı, Beykent Okyanus Koleji Orta Okul Müdürü Emrah Karatepe tarafından velilere iletildi. Beykent Okyanus Koleji Rehber Öğretmen Ali İlkbahar sınav çalışma sistemini velilerle paylaştı.

TEOG’da Hangi Konulardan Kaç Soru Çıkacak?

Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanması, sınav kaygısının azaltılması, okul-öğrenci-öğretmen ilişkisinin güçlendirilmesi üzerinde durulan toplantıda 6 temel dersin sınavlarından 1 tanesi ortak olarak gerçekleşeceğinden bu branşlardaki öğretmenler kendi branşları hakkında bilgi verdi.

Okyanus Kolejleri tarafından yapılan NÖS (Ne Kadar Öğrendim), OGS (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) ve HBS’deki (Hazır Bulunuşluk Sınavı) soruların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan TEOG sınavı soruları esnasında motive edici bir unsur olduğu velilere iletildi.

Velilerle paylaşılan bu bilgilerin yanında öğretmenleri tarafından sınavda hangi konulardan kaç soru çıkacağı, konuların yüzdelik dağılımı, çıkan soru örnekleri ve Okyanus Koleji tarafından yapılan sınavlardaki benzer soruların gösterilmesi, öğrencilerin konulara nasıl çalışması gerektiği, yaprak testlerin ve soru bankalarının nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı.

Veli paylaşımlarının da olduğu toplantıda izlenecek yol belirlenip toplantı sonlandırıldı.


Haber
:
Emrah Karatepe
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Emrah KARATEPE
Tarih
:
20 Ekim 2014, Pazartesi 21:12
Okunma
:
1.876 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları