Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Öğrencileri Çanakkale Zaferi'ni Kutladı
Bahçeşehir Okyanus Öğrencileri Çanakkale Zaferi'ni Kutladı
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Tarih Zümresi tarafından gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü” töreni günün anlam ve önemine uygun etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde 18 Mart 2015 günü saat 14:30’da düzenlenen “ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü” töreni; Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde, bizlere bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı kahraman bir şehit torunu olan Okyanus Kolejleri Lise Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek tarafından gerçekleştirildi.

 Bahçeşehir Okyanus'ta 'İNSANLIK DERSİ' Oyunu

 Konuşmanın ardından;  Mustafa Kemal Atatürk’ün topraklarımızda hayatlarını kaybetmiş düşman askerleri için söylemiş olduğu  “Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken İngiliz, Fransız, Avustralyalı, Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçikle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedir ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” sözünü söylemesine sebep olan Türk Askeri’nin davranışlarını anlatan 'İNSANLIK DERSİ' adlı oyun sergilendi.

Oyunun ardından Bahçeşehir Okyanus Koleji 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Orotoryo ve Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri adlı şiiri seslendirildi. Bu etkinliklerin ardından tören esnasında Çanakkale Savaşları’nın gerçek görüntülerinin bulunduğu videolar izlendi. Türk anasının 'Vatana Kurban Olsun' diye kınalayarak cepheye gönderdiği kuzularının anısına “Cepheden Mektup” adlı oyun ve 4 ayrı öğrenci Çanakkale’de hayatını kaybetmiş 4 Mehmetçiğimizi canlandırdıktan sonra tören, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği müzikler ile son buldu.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
26 Mart 2015, Perşembe 13:40
Okunma
:
2.569 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları