Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler ilkokulu Deney Yaptı
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler ilkokulu Deney Yaptı
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler ilkokulu 3/E ve 3/F sınıfı öğrencileri "Fen Bilimleri" dersinde yaptıkları etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Bu senenin ikinci ünitesi olan "Hareket ve Kuvvet" ünitesini çeşitli etkinliklerle kavrayan öğrenciler, ünite sonunu bir deneyle taçlandırdılar.
               
Her öğrenci daha önceden belirlenen deney malzemelerini okula getirdi. (Pet şişe, boncuk, su ve bir adet kova) Deney için "Fen Bilimleri Laboratuarını" kullanan öğrencilerimiz etkinliğin hazırlık ve yapım aşamasında aktif olarak katılım sağladılar ve eğlenceli bir o kadar da öğretici dakikalar geçirdiler.

Pet şişelerin içerisine yönergeye uygun olarak koymaları gereken su miktarının ve boncukları koydular. Daha sonra pet şişeleri, en dolu olandan en boş olana doğru derin su kovasının içine bıraktılar. Bazıları suyun yüzeyinde, bazıları suyun içinde, bazıları da suda askıda kaldı. Öğrenciler kendi pet şişelerini izleyerek gerekli notlar aldılar ve sonucunda "Deney Gözlem Raporu" oluşturdular.

Bu yapılan deney sayesinde öğrencilerin analiz, yorum ve yordama becerilerine katkı sağlandı. Bilimsel gözlem yapma fırsatı buldular ve daha da önemlisi eğlenceli bir şekilde derse katılmış oldular.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Ekrem Tarık Babayiğit,Serdar Buzlukçu
Tarih
:
26 Ekim 2016, Çarşamba 14:39
Okunma
:
1.459 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları