Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu 2/D Sınıfı 'Eğlenceli Bilim' Dersinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu 2/D Sınıfı 'Eğlenceli Bilim' Dersinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2/D sınıfı öğrencileri 'Eğlenceli Bilim' dersi kapsamında 'Dökülmeyen Su' Deneyini Yaptılar.

Öğrencilere yöneltilen 'Ağzı kağıtla kapatılmış su dolu bir bardağı ters çevirdiğimizde su dökülür mü, dökülmez mi?' sorusunu öğrenciler beyin fırtınası tekniğini kullanarak cevaplandırdılar.

Bu deneyin amacı açık hava basıncının etkisini gözlemlemek. Su, yukarıdan aşağıya kağıda doğru, ağırlığından dolayı basınç yaparken, hava da kağıdın yüzeyine aşağıdan yukarıya doğru basınç yapar ve havanın basıncından dolayı bardaktaki su dökülmez.

Kullanılan Araç - Gereçler:

 Su

 Bardak

 Kağıt

Bardağa su doldurup üzeri kağıtla kapatıldıktan sonra ters çevrilen bardaktaki suyun dökülüp dökülmeyeceğini merakla gözlemleyen öğrenciler bardaktaki suyun dökülmeyişini açıklamak için tartışma tekniği ile akıl yürüttüler. Öğrenciler bu etkinlik sayesinde hem eğlendikleri hem öğrendikleri keyifli bir ders geçirdiler.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sümeyye Kenger
Tarih
:
02 Aralık 2016, Cuma 17:02
Okunma
:
2.080 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları