Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokul 1-E ve 1-F Sınıflarının '6 Şapka' Etkinliği
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokul 1-E ve 1-F Sınıflarının '6 Şapka' Etkinliği
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu 1-E ve 1-F sınıfı öğrencileri hayat bilgisi dersi iletişim konusu kapsamında 6 Şapka Düşünme tekniği kullanarak öğrendi.

Altı Şapka Düşünme Tekniğinin amacı, bireyin düşünme etkililiğini belli bir düzene sokarak çözümlemesini sağlamaktır. Altı şapkalı düşünme, bireye kendisi ya da başkaları adına düşünebileceği, düşüncelerini ayrıştırabileceği bir ortam sağlar.

Şapkaların sunduğu yapı, insanların tek bir düşünme türüne takılıp kalmamalarını ve gereksiz tartışmalara girmelerini önler. Altı şapkalı düşünme tekniğinde şapkalar düşünmeyi, şapkaların renkleri ise o rengin insan psikolojisi üzerindeki etkisinden yararlanan bir anlamı ifade eder.

1.         Beyaz Şapka = Tarafsız

2.         Kırmızı Şapka = Duygusal

3.         Siyah Şapka =Karamsar

4.         Sarı Şapka = İyimser

5.         Yeşil Şapka = Yaratıcı

6.         Mavi Şapka = Değerlendiren

Karar verme sürecini altı şapkalı düşünme tekniği ile öğrenenlerin kararları daha az tehlikeli, daha az olumsuz olacaktır. Karar veren; karar verme aşamasında riskleri, tehlikeleri, üstünlükleri, net bilgileri, ve en önemlisi de duygularını bilerek karar verecektir.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gülşah Tuna,Zeynep Kuvandykova
Tarih
:
02 Aralık 2016, Cuma 17:06
Okunma
:
2.585 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları