Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Öğrencileri Mad Science Atölyelerinde Öğrenmeye Devam Ediyor
Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Öğrencileri Mad Science Atölyelerinde Öğrenmeye Devam Ediyor
  • Paylaş
Anaokulu öğrencilerimiz 24.11.2015 Salı günü Mad Science etkinliğimizde eğitmenlerin rehberliğinde atölyelerde aktif katılım sağladı.

1. Parkurumuzda Dinozorlar ve Dino Kazısı Yarışması Dinozorlara ait kum alana gizlenmiş olan puzzle parçaları çocuklar tarafından bulunarak, dinozor puzzle parçaları tamamlanmaya çalışıldı.2. Parkurda Böcek Gözü Böcekler dünyayı acaba nasıl görüyor diye soru soruldu ve böcek gözlüklerini takıldı sonra masadaki eşleştirme oyununu kim daha hızlı yapacak yarışması yapıldı.3. Parkurda Yarışalım  standımızda çocuklar; önce tornado ( hortum tüpü ) tüpleriyle hortumların nasıl oluştuğunu öğrenecekler ve kendi hortumlarını oluşturarak yarışacaklar İkinci olarak, anemometre ile kim daha hızlı üfleyecek yarışması yapıldı.4. Parkur-Bubble Show Köpükleri sevmeyen çocuk yoktur. Bu parkurda her çocuk pipeti ile en büyük balonu yapmaya çalıştı ve sırayla köpüklerin içine girdiler.5. Parkur  aseton nasıl straforu çözer ve ojeyi nasıl çıkartır ile ilgili çocuklar deney yaptı .Onları kendi bünyesine almaz. Öğrenciler Hidrofobik kum ile deney yaptıktan sonra kinetik kum ile deney yaptılar.6. Stant Pamuk Şeker Severek yediğimiz pamuk şekerin arkasında küçük bir bilimsel sır yatmakta, çocuklarla birlikte pamuk şeker yapımının nasıl olduğunu öğreniriz ve arkasındaki bilimsel sırrı keşfederiz. Ve tabi  ki bu sırrı keşfedince pamuk şeker yemeden olmaz. Her çocuk için pamuk şeker hazırlandı. Madsciense etkinliğinde çok eğlenceli vakit geçirdik.


Haber
:
Özge KARADUMAN
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Özge KARADUMAN
Tarih
:
01 Aralık 2015, Salı 18:17
Okunma
:
1.701 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları