Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Gezegenler Grubu İngilizce Dersinde Yönleri Öğreniyor
Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Gezegenler Grubu İngilizce Dersinde Yönleri Öğreniyor
  • Paylaş
Gezegenler Grubu 25.11.2015 Çarşamba günkü İngilizce dersinde; sağ(right), sol(left), yukarı(up), aşağı(down) ifadelerini öğrendi.

Derse “To The Music” şarkısıyla dans ederek başlayan Gezegenler, öncelikle enerjilerini attı. Daha sonra ders kitaplarının ilgili sayfasını açan öğrenciler, Mrs. Aslı ile birlikte sayfada yer alan Bebop karakterlerinin neler yaptıklarını inceledi ve resimlerle alakalı küçük bir sohbet etti.Kitabın ilgili sayfasını akıllı tahtadan da açan Mrs. Aslı tahtaya oklar çizerek hangi okun ne anlama geldiğini hem resmederek hem de hareketler eşliğinde anlattı. Resmin sağında, solunda, aşağısında ve yukarısında yer alan Bebop karakterlerini öğrencilere sordu, onlardan dönütler aldı.Sonrasında öğrencilerin sağ koluna yeşil, sol koluna ise kırmızı kurdeleler bağlayarak yönleri daha kolay ayırt etmelerine yardımcı oldu. Yönleri renklerle bağdaştıran öğrenciler Mrs. Aslı’nın yönergelerini daha kolay anlayabildi.Ardından, kitabın “action song”u ile dans etmeye başlayan Gezegenler, “hop to the right”, “climb up”, “skate left”, “wiggle down” gibi yönergeleri uyguladılar. Ellerini, kollarını, bacaklarını, kısacası vücudunun büyük bölümünü kullanarak sağa, sola, aşağı ve yukarı çeşitli hareketler yaptılar.Kinestetik öğrenme yöntemiyle işlenen keyifli bir İngilizce dersini daha geride bırakan Gezegenler, dolu dolu bir hafta geçirdi.


Haber
:
Aslı ADALI
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Aslı ADALI
Tarih
:
27 Kasım 2015, Cuma 18:09
Okunma
:
1.269 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları