Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Avcılar Okyanus Koleji'nde Tam Sayılar Ve Rasyonel Sayılar Şenliği
Avcılar Okyanus Koleji'nde Tam Sayılar Ve Rasyonel Sayılar Şenliği
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji’nde 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Tam Sayılar ve Rasyonel Sayılar Şenliği’nde “Rasyonel Sayılar ve Tam Sayıları Günlük Hayatta Kullanır ” kazanımı aktif olarak gerçekleştirdi.

Avcılar Okyanus Koleji 7.sınıf öğrencileri yaparak ve yaşayarak öğrenmeye devam ediyor. Öğrencilerin matematik dersinde sıkça sorduğu “Öğretmenim, bunlar günlük hayatta nerede işimize yarayacak?” sorusu yanıt buldu.

Somuttan soyuta ve uygulanabilirlik ilkelerinin matematik dersinde nasıl kullanıldığını öğrenciler ispat ettiler. Öğrendikleri konuları bir ürün ortaya koyarak gösterdiler. Öğrenciler rasyonel sayılardan oluşan duvar saati, pasta tarifi, tam sayılarla ifade edilebilen asansör modeli ve hava durumu raporu hazırlayarak bilişsel ve devinimsel yeteneklerini öğretmenleri Elif Kılın’ın çektiği fotoğraflarla sergilediler.

Ortaokul koridorunda sergilenen bu ürünler diğer öğrencilerin sunumuna açıldı.  Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Hikmet Ökçe “Bu şekilde hazırlanan matematik etkinlikleri öğrencilerimizin matematik dersine bakışını olumlu yönde etkilemektedir.” ifadesini kullanarak öğrencilere ve matematik öğretmenlerine teşekkür etti.


Haber
:
Fatma Yılmaz Akın
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Elif KILIN
Tarih
:
20 Ekim 2014, Pazartesi 20:47
Okunma
:
4.187 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları