Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Avcılar Okyanus Koleji'nde 9. Sınıf Velileri UBAM Etkinliğinde Buluştu
Avcılar Okyanus Koleji'nde 9. Sınıf Velileri UBAM Etkinliğinde Buluştu
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji’nde 9.Sınıf velilerine yönelik 15 Ekim 2014 Çarşamba günü UBAM etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul’un en kapsamlı Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi olan va Hubble Teleskopu’nun bulunduğu Okyanus UBAM’da yapılan etkinlikte ilk olarak Avcılar Okyanus Koleji UBAM Astronomu Abdullah Karalar ‘Astronomi ve Uzay Bilimleri ‘ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Astronomi biliminin geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında çarpıcı noktalara dikkat çekildi.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşinin ardından katılımcılar, okulun bünyesinde bulunan Planetaryum ( Uzay Çadırı) sistemi ile birlikte gerçekleşen temel astronomi eğitimi aldılar. Çadır içerisinde oluşan panoramik görüntüler yardımı ile güneş sistemi hakkında bilgiler veren Astronom Abdullah Karalar, merak edilen sorulara cevaplar verdi. Evrenin başlangıcından, dünyanın oluşumuna ve günümüze kadar gelen süreçte meydana gelen önemli kozmik olayların anlatıldığı film, çadır içerisinde panoramik ve doğal üç boyutlu bir biçimde izlendi.

Etkinliğin eğitici ve eğlendirici olduğu yönünde olumlu görüşlerde bulunan veliler, bu etkinliğin yıl içerisinde tekrar gerçekleşmesi talebinde bulundular.


Haber
:
Abdullah Karalar
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Uğur Rahma
Tarih
:
22 Ekim 2014, Çarşamba 16:39
Okunma
:
2.034 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları