Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ataşehir Okyanus 2-E Sınıfından Mevsimler Etkinliği
Ataşehir Okyanus 2-E Sınıfından Mevsimler Etkinliği
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokul 2 - E Sınıfı 16 Nisan 2015 tarihinde hayat bilgisi dersinde, dünyanın hareketleri konusunu dinleyerek mevsimlerle ilgili etkinlik yaptılar.

Öğrenciler mevsimler konusunu her sene işliyor ancak bu sene daha önceki her seneden daha ayrıntılı bilgi aldılar. Ekinoks zamanları ve mevsimlerin tüm teknik özelliklerini öğrendiler. Bilgilerin kalıcı olması için ise eğlenceli bir etkinlik yaptılar.

Öğrenciler Mevsimleri Yaşayarak Öğrendi

Öğrencileri etkinlik için ilkbahar, yaz, sonbahar, kış gruplarına ayrıldılar. Öğrencilere mevsimlere uygun renkte hazırlanan önlükler dağıtıldı ve öğrenciler yere karışık olarak dağıtılan, önceden hazırlanmış, mevsimler hakkında bilgileri içeren kağıtları topladılar. Yeni öğrendikleri pek çok bilgiye akıl yürüterek ulaştılar ve bu bilgiler tekrar kontrol edildi.  

Öğrenciler daha sonra yaratıcı drama - heykel tekniğini kullanarak mevsimlerle ilgili bilgilerini yaratıcı bir sanat formu olarak sundular. Heykel sonrası yapılan canlandırmaların her biri hem çok eğlenceliydi hem de mevsimlerin temel özelliklerini içeriyordu. Öğrenciler bilişsel olarak öğrendikleri bilgileri gündelik hayatla bütünleştirerek kalıcı öğrenme sağlamış oldu. Bunun yanı sıra düz anlatımla ders işlemek yerine öğrenciler eğlenceli bir oyun ortamında derse aktif katılım sağlamış oldular.


Haber
:
Özlem ERDİR
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
ŞULE IHLAMUR
Tarih
:
27 Nisan 2015, Pazartesi 14:49
Okunma
:
2.556 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları