Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ali Kırca Okyanus Öğrencileriyle Buluştu
Ali Kırca Okyanus Öğrencileriyle Buluştu
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri 4. Kitap Fuarı kapsamında birçok ünlü yazarı ağırlayan Okyanus Kolejleri, 9 Ocak 2015 Cuma günü ünlü televizyoncu ve yazar Ali Kırca’yı ağırladı.

Ali Kırca ilk olarak saat 11.00’da Güneşli Okyanus Koleji öğrencileriyle, 14.00’da Halkalı Okyanus Koleji öğrencileriyle 21 Ocak 2015 Çarşamba günü ise Ataşehir Okyanus Koleji öğrencileriyle buluştu. Konferans salonunda öğrencilerle sohbet eden Kırca, kendi hayatından kesitler ve Öteki Bahçe kitabını anlattı. Ali Kırca keyifli söyleşinin ardından öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Okyanus Kolejleri’ne gelmekten dolayı memnuniyetini belirten Kırca, “Sizler kar tatilin ardından okula geldiniz, ben ise dün uzun bir yolculuğun ardından yurt dışından sizlerle buluşmak için geldim.” diyerek konuşmasına başladı.

“Her Birimiz Bir Başkası İçin Öteki Bahçe’yiz”

“Bu benim ilk romanım. 13 kitabımdan sonra ilk kez bir roman yazdım. Bu bir empati romanı. Başkalarını, ötekilerini anlama romanı. Her birimiz bir başkası için bir başka bahçe, ötekiyiz aslında. Yanı başımızdaki arkadaşımızı anlamanın romanıdır Öteki Bahçe. Bunun yanı sıra sıkı arkadaşlığın hikayesidir. Ve elbette bütün romanların olmazsa olmazı bir aşk hikayesidir bu roman. Empati, Aşk ve Arkadaşlığın buluştuğu bir öykünü romanlaşmasıdır Öteki Bahçe.” diyerek roman hakkında bilgi verdi.

“Ya Tutarsa?”

Öğrencilere hayat boyunca hiç umutlarını yitirmemesi gerektiğini vurgulayan Kırca,”Akşehir’de doğdum ben. Akşehir deyince Nasrettin Hoca aklımıza gelir. Onun fıkraları ile büyüdüm ve yaşam felsefem, Nasrettin Hoca’nın meşhur fıkrasından biri ‘Ya Tutarsa’. O umutla göle maya çalmaya devam ediyor. Ben de hep o umutla hayatıma devam ettim. Siz de hiç ‘Ya Tutarsa’ demeyi ihmal etmeyin. Umutlarınızı yitirmeyin.” dedi.

“Televizyonu Görmeden Televizyoncu Oldum”

Eğitim hayatında birçok maceraya atılan Kırca, denizcilik macerasına denizi görmeden, televizyonculuk macerasına ise televizyonu görmeden atıldığını söyledi. Medyadaki 40 yılının bir misafirlik ile başladığını anlatan Kırca,” Bir gün bir eve televizyon izlemeye gitti. O zamanlar çok az insanın evinde televizyon vardı. Televizyon izlemek için gidilen misafirliğe de ‘Telesafirlik’deniliyordu.O akşam bir şans eseri bulundum orada. Bir duyuru geçti. ‘Televizyona sınavla elemanlar alınacaktır.’ Ertesi gün o sınava girdim ve kazandım. Evet, şans önemlidir ama asıl önemli olan o şansı değerlendirmektir. Şans meleğinizi görmezden gelmeyin.” diyerek öğrencilere, karşılarına çıkacak fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

 Ali Kırca, söyleşinin sonlarında annesine yazdığı ‘Hatırlıyor musun’ şiirinin hikayesin anlattı ve hikaye konferans salonunda dinlendi.  Ayrıca kendi seslendirdiği Dumlupınar Denizaltı’nın hikayesi ve kendi yazmış olduğu ‘İskarpinlerim’ yazısı dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Konferansın sonun da Ali Kırca’ya katılımlarından dolayı Güneşli Okyanus Koleji, gemiciler özgü altında pusulası olan bir teleskop, Halkalı Okyanus Koleji’nde ise bir öğrencinin yapmış olduğu tablo hediye edildi.

Ali Kırca “Beni Okyanus’un derinliklerine sürüklediğiniz için teşekkür ederim.” diyerek katılımından dolayı mutluluğunu ifade etti.

Okyanus Kolejleri 4. Kitap Fuarı kapsamında birçok ünlü yazarı ağırlamaya devam edecek.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
10 Ocak 2015, Cumartesi 23:29
Okunma
:
10.287 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları