Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ahmet Ümit Okyanus Öğrencileriyle Buluştu
Ahmet Ümit Okyanus Öğrencileriyle Buluştu
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri 4. Kitap Fuarı kapsamında birçok ünlü yazarı ağırlayan Okyanus Kolejleri, 12 Ocak 2015 Cuma günü yazar Ahmet Ümit’i ağırladı. Okyanus Kolejleri tüm kuşaklara seslenen yazarları ağırlamaya devam ediyor…

Ünlü yazar Ahmet Ümit, 12 Ocak 2015 Pazartesi günü 11.00’da Fatih Okyanus Koleji öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. Fatih Okyanus Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide, konferans salonun dolduran öğrenciler karşısında çok mutlu olduğunu belirten Ahmet Ümit, öğrencilerle karşılıklı sohbet ederek konuşmasına başladı. Ahmet Ümit’i soru yağmuruna tutan öğrenciler, söyleşi sonrasında Ahmet Ümit’in son kitabı ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’ kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

“Çok Okumadan Yazar Olunmaz”

Yazarlığa başlama serüvenini anlatan Ahmet Ümit, “Aklımda yazar olmak yoktu ama çok okurdum. Annem terziydi ve çok iyi bir masal anlatıcısıydı. Okuduğu romanları çıraklarına anlatırdı. Oradan gelen bir ilgi ve birikim oldu bende. Neredeyse bütün klasikleri bitirmiştim. Ama yazar olmayı düşünmüyordum. Bir gün birden bire yazmaya karar verdim ve bir anda yazdım ve kırk dilde yayınlandı. Aslında edebi değeri çok iyi değildi. Ama politik değeri vardı. Bu sebeple yayınlanmıştı.” diyerek öğrencilere bol bol okumayı tavsiye etti.

Bir öğrencinin; ‘Tüm kitaplarınız arasında sizin için farklı olan bir kitabınız var mı?’ sorusu üzerine Ahmet Ümit; “Aslında tüm kitaplarım aynı benim için. Fakat ‘Masal Masal İçinde’ benim için özel bir kitap. Bunu anneme hitaben yazdım.” dedi. 

“Yazar Romanda İnsanı Anlatmalı”

Ahmet Ümit, yazarların romanlarda insanları anlatmaları gerektiğini ifade ederek, “Yazar insanı anlatmalı romanlarında. Yazarın amacı insanın içindeki iyi yönü açığa çıkartıp, ideolojilerden, dinlerden politikalardan bağımsız olarak vicdani ve merhameti güçlendirmek olmalı. Çünkü merhamet ve vicdanın ideolojisi ve dini yoktur. Yazar ‘Doğru budur’ dememeli romanlarında. ‘Doğru bu mudur?’ demeli ki okuyucu başka kitapları okusun. Okur kendi kitabında okuyucuyu başka kitaplar okumasına sevk ediyorsa başarılı olmuştur.” sözleri ile romanların ve yazarların amaçlarını belirtti.

Fatih Okyanus Koleji’nden Ahmet Ümit’e Anlamlı Hediye

Fatih Okyanus Koleji’nde söyleşi ve imza gününe katılan Ahmet Ümit’e Fatih Okyanus Koleji Okul Müdürü Ömer Faruk Yılmaz, katılımlarından dolayı teşekkür ederek porselen tabak ve çiçek hediye etti. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
15 Ocak 2015, Perşembe 17:15
Okunma
:
4.257 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları