Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Adana Okyanus'ta TEOG Bilgilendirme Semineri
Adana Okyanus'ta TEOG Bilgilendirme Semineri
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji'nde, TEOG sınavına girecek 8. Sınıf öğrencilerine 18 Ekim 2014 Cumartesi günü bilgilendirme semineri yapıldı.

Bu yıl TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) sınavlarına girecek olan 8. sınıf öğrencilerinin sınav kaygılarını giderip öğrencileri başarıya adım adım ulaştırmak için Adana Okyanus Koleji'nde seminer düzenledi.

'Seneye Bugün Lisedeyiz’

Adana Okyanus Koleji branş ve rehber öğretmenleri, ‘ Seneye Bugün Lisedeyiz’ TEOG bilgilendirme seminerinde öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde 8. Sınıf öğrencilerinin girecekleri ilk TEOG sınavı 26-27 Kasım tarihlerinde uygulanacak. Sınav içeriğinin anlatıldığı seminerde,  Matematik, Türkçe, TC.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu oldukları, her dersten 20 soru sorulacağı ve her ders için 40 dakika süre verileceği belirtildi.

Okul Sınavları TEOG’a Etki Edecek

TEOG bilgilendirme seminerinde soruların çoktan seçmeli test usulü, her dönem için iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikinci yazılı yerine geçtiği ve karneye notu yerine de geçeceğini belirtti. Seminerde, akedemik takvime göre işlenilen müfredattan sorular sorulacağı, ortak değerlendirme sınav günlerinin her iki dönem için iki okul gününe yayılarak yapılacağı ve o günlerde okulların tatil edileceği bilgisi paylaşıldı.

TEOG Sınavlarında Puanlama Nasıl Olacak?

Öğrencilerin en çok merak ettiği TEOG puanlamsının nasıl olacağı sorusu bilgilendirme semineri ile cevap buldu. Öğrenciler, TEOG sınavı puanları hesaplanırken sınavda elde edilen puanın %70’inin, 6.7.ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarınında %30 etkisinin olduğu o yüzden okul başarılarınında önemli olduğunu öğrendiler. Seminerde, TEOG sonucuna göre lise tercihlerinin yapılacağını, alınan puana göre liselere yerleşileceği üzerine vurgu yapıldı.

 

Seminere katılan öğrenciler bu gibi seminerlerin kendilerini olumlu yönde etkilediğini ve kendilerine olan güvenin arttığını belirterek öğretmen ve müdürlerine teşekkür etti. 


Haber
:
Özge REYHANİOĞLU
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Özge Reyhanioğlu
Tarih
:
19 Ekim 2014, Pazar 23:55
Okunma
:
2.393 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları