Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Adana Kampüsünde "18 Mart Çanakkale Zaferinin'' 102.Yılı Kutlandı
Adana Kampüsünde "18 Mart Çanakkale Zaferinin'' 102.Yılı Kutlandı
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl dönümünü Kutladı.Lise öğrencilerinin hazırladıkları tören arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Adana Okyanus Koleji “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünü Kutladı.

20 Mart 2017 Pazartesi günü, okulumuz konferans salonunda Lise öğrencilerinin Edebiyat, Tarih, Müzik ve Görsel Sanatlar zümreleri eşliğinde hazırlamış olduğu “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü Kutlama Töreni” saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından Çanakkale şehitlerini anlatan “Geldiler” adlı şiir okundu. Programa “Çanakkale Bir Destan” adlı oratoryo ile devam edildi.

Önlerindeki siperde şehit düşen arkadaşlarını görüp az sonra şehit olacağını bildiği halde en ufak bir tereddüt göstermeyen Çanakkale’nin bu sarsılmaz yüksek ruhunu öğrencilerimizin hazırladığı “Çanakkale Geçilmez” adlı drama gösterisi ile tekrar yaşadık.

Okulumuz müzik öğretmeni Safiye Nadar eşliğinde öğrencilerimiz “Çanakkale Türküsü”nü canlandırarak seslendirdi. Ardından “Hey On Beşli Türküsü ve Hikayesi” adlı slayt gösterisi sunuldu. Program edebiyat öğretmenimiz Halil Demiray’ın “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okuması ile sonlandırıldı.

İzleyicilere duygulu anlar yaşatan program Çanakkale Zaferinin yüksek ruhunu, bu ruhu bizlere kazandıran aziz şehitlerimizi tekrar hatırlatarak milli duygularımızı üst seviyede yaşamamızı sağladı. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler.

 


Haber
:
Serpil Yiğit
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Önder Çelen
Tarih
:
23 Mart 2017, Perşembe 16:01
Okunma
:
3.452 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları