Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | AB Projeleri Kapsamında Romanya’dan Okyanus'a Misafir
AB Projeleri Kapsamında Romanya’dan Okyanus'a Misafir
  • Paylaş
Müfettiş, okul müdürü ve öğretmenlerden oluşan bir grup Romen eğitici hem çalışma ziyaretlerinde bulunmak, hem de yapılacak AB projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunmak için 27 Mart 2015'te Avcılar Okyanus Koleji'ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi ile Bükreş “Stefan Odebleja” High School, Avcılar Okyanus Koleji Anadolu Lisesi ile Bükreş “Dimitri Motoc” Polytechnic College arasında kardeş okul anlaşmaları imzalandı.

Okyanus Kolejleri'nden Uluslararası İşbirliği

Eğitim alanında uluslararası işbirliğine önem veren Okyanus Kolejleri pek çok ülkeden okul ile ortak çalışmalar yürütmekte. Bu doğrultuda Avcılar Okyanus Koleji'ni Romanya'dan ziyarete gelen 40 kişiden oluşan grup derslere girerek, Türk eğitim sistemi hakkında fikir edindiler. Ziyaret ettikleri sınıf ve diğer eğitim alanlarında görmüş oldukları eğitim altyapısından ve verilen eğitimin kalitesinden etkilenen misafir öğretmen ve idareciler bol bol fotoğraf çekip; Avcılar Okyanus Koleji Müdürü Şentürk Uçak’tan bilgi aldılar. Uzay gözlem evi ziyaretinde, ancak gece gözlemlerin yapılabildiğini öğrenen Romen fizik öğretmeni “ Bugün burada yatalım öyleyse!” diyerek ne kadar etkilendiğini göstermiş oldu.

Öğretmen ve idareciler ile de bir araya gelen misafir grup, proje çalışmalarında ortaklıklar oluşturma konusunda fikir birliği oluşturdular. İmzalanan ortak anlaşmalar çerçevesinde Okyanus Kolejleri'nin başlatmış olduğu Erasmus+k2 ”History through Architecture”( Avcılar Okyanus Koleji Anadolu Lisesi-kordinatör, Stefan Odebleja-Romanya, Munkensdam Gymnasium-Danimarka, 3rd Lyceum of Chios- Yunanistan) ve “TV&ME”( Stefan Odobleja-kordinatör Romanya, Bahçeşehir Okyanus Koleji Ortaokulu-Türkiye, I.E.S. Cavaleri- İspanya, Agrupamento de Escolas Coimbra Oeste-Portekiz) projelerinin yanı sıra öğrenci ve öğretmen değişimleri ile ilgili yeni sözleşmeler de imzalandı. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
07 Nisan 2015, Salı 15:49
Okunma
:
4.432 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları