Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Öğrenciler Yerli Malı Haftasında Kendi Yerli Ulaşım Araçlarını Ürettiler
Okyanuslu Öğrenciler Yerli Malı Haftasında Kendi Yerli Ulaşım Araçlarını Ürettiler
  • Paylaş
Kendi Ulaşım Aracımı Üretiyorum

Avcılar Okyanus Koleji İlkokul 3. Sınıf zümresi ve BARGEM biriminin ortaklaşa yürüttüğü, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında örnek bir çalışma gerçekleştirildi. 2.3.ve 4. Sınıf öğrencileri kendi ulaşım araçlarını tasarlayıp ürettiler.

İlk olarak öğrencilere verilen seminerde yerli malının sadece yiyecek içecekten ibaret olmadığı, yerli üretiminde yerli malı kapsamında olduğu anlatıldı. Daha sonra öğrencilere kendi araçlarını nasıl hazırlayacakları ile ilgili bilgiler verildi. Belirli bir süre içerisinde projelerini gerçekleştiren öğrencilerin ürünleri okul içerisinde sergilendi.

Değerlendirme iki aşamalı olarak planlandı. İlk aşamada her sınıftan çalışan ve çalışmayan kategorilerinde olmak üzere birer tane birinci belirlendi. Değerlendirmeler; Çalışma Durumu veya Uygulanabilirliği, Özgünlüğü, İşlevselliği, Kullanılan Malzeme ve Sunum kriterlerinde teker teker değerlendirildi. Her sınıfın birincilerine “Tasarım Finalisti” madalyası verilerek bir üst turda yarışma hakkı verildi.

Üniversite Akademisyenleri İle Değerlendirme

Bir sonraki aşamada, sınıf birincilerinden oluşan 24 kişilik ekip, İstanbul Üniversitesinden akademisyenlerinde arasında bulunduğu üst kurul karşısında projelerini sunacak. Bu aşamada 2. 3. ve 4. sınıflardan seçilecek olan birinciler, “Okul Birincisi” ödülüne layık görülecek.

Okul Birincileri Ürettikleri Araçları Üniversite ve Çeşitli Atölyelerde Geliştirebilecekler

Eğitim Öğretim yılının bahar döneminde okul birincisi öğrenciler, üniversiteden alınan destek ile ürettikleri ulaşım araçlarını, hayallerindeki güncellemeler ile geliştirme fırsatına sahip olacaklar.

'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında böylesine önemli bir konuda emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize Okyanus Koleji ailesi olarak teşekkür ederiz…

 


Haber
:
Abdullah KARALAR
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
20 Aralık 2016, Salı 16:27
Okunma
:
1.960 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları