Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'ta Şölen Var!
Okyanus'ta Şölen Var!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi tarafından Mayıs ayında 1,2,3,4,5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik kod şöleni gerçekleştirilecektir.

Okyanus Kolejlerinin bu yıl ilkini organize edeceği ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Türkiye'nin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ilk kod şöleni 22 farklı kampüste gerçekleştirilecektir. Düzenlenecek bu şölende bilişim çağının temel gereklerinden biri olan algoritmik düşüncenin kazandırılması ve simülasyon teknikleriyle pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kodlama derslerini Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi müfredatına alan Okyanus Koleji, Teknolojide ‘tüketici nesil’ olmak yerine  'üretici nesil' olmayı hedeflemektedir. Bu yönelik verilen eğitimlerde de öğrencilerimiz, her geçen gün yazılım mantığını daha fazla kavrıyor. Yazılım dünyasına ait komutları öğrenmekle birlikte örüntü kurma, mantık oluşturma ve farklı çözüm yollarını araştırma becerilerini artırıp uyguluyorlar.

Oyunlaştırma ile kod öğretimi sayesinde öğrenciler kodlama mantığını kavrayarak bilgisayarın oyun oynamaktan ibaret olmadığını anlamaları hedeflenmektedir. Bunu gerçekleştirmek için de tüm kampüslerimizde beş gün boyunca kodlama etkinlikleri yapılacaktır.

Kod Şöleninde Neler Yapılacak?

Scratch İle Kodlama Ve Oyun Yapımı

Code.Org İle Kodlama

Hour Of Code Etkinlikleri

Labirent Oyunu Simülasyonu

Kendi Bilgisayarını Tasarla Etkinliği

Kod Şöleninin Olduğunu Günler Angry Birds Zil Sesi

Klavye Tuş Yapıştırma Etkinliği

Arı-Petek Oyunu Tasarlama

Yapılan bu şölende teknoloji ile iç içe beş gün geçirecek öğrencilerimiz etkinliklere katılacaklar, birbirlerine meydan okuyacaklar, görevlerini tamamladıklarında sürpriz hediyeler kazanacaklar ve birbirinden farklı oyunlara katılarak eğlenirken öğrenecekler.


Haber
:
Mete DOĞANAY
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
08 Mayıs 2017, Pazartesi 16:24
Okunma
:
1.345 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları