Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Öğrencileri Kodlama Dersi'nde Kendi Oyunlarını Yapıyor
Okyanus Öğrencileri Kodlama Dersi'nde Kendi Oyunlarını Yapıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Türk eğitim sistemine katkı sağlayacak bir çalışma daha yaptı. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri kodlama yaparak kendi hikaye uygulamalarının ve interaktif oyunlarının temellerini atıyorlar.

Yetenek Merkezli Eğitim Modeli ile Türkiye’de eğitimin markası olan Okyanus Koleji teknolojiyi eğitimde başarılı bir şekilde uyguluyor. Okyanus Kolejleri, ilk defa Amerika ve İngiltere’de müfredata eklenen kodlama derslerini, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında eğitim müfredatına kattı.

Okyanus Kolejleri öğrencileri kodlama dersleriyle teknolojide tüketen değil, üreten nesil olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar. Kodlama derslerinde analitik düşünce sistemini ve kodlama mantığını öğrenerek, kendi hikaye uygulamalarının ve oyunlarının temellerini atıyorlar.

İlkokul 1.,2 ve 3. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri  Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde aldıkları kodlama eğitimi ile neden sonuç ilişkisi kurabilme ve problem çözme becerilerini geliştiriyorlar.

 

Code.org ile İşbirliği

İlk defa Amerika’da code.org  isimli kar amacı gütmeyen bir oluşum tarafından başlatılan uygulama herkesin kod yazabileceğini söyleyerek kod okuryazarlığı derslerini başlattı. Barrack Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates gibi son derece ünlü ve rol model olabilecek çok sayıda isim bu uygulamaya dünya çapında destek oldu.

Okyanus Kolejleri Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı Mete Doğanay “Gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak değişen ekonomiyle  kod okuryazarlığı teknolojiye hakimiyetin temellerinden biri olmuş durumda. Okyanus Kolejleri olarak  Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde hazırlanan müfredata uygun  olarak code.org’la kodlama derslerine başladık." dedi.

Sadece Oyun Oynayan Değil, Oyun Yapan Öğrenciler

Kod yazımı dersi ile ilgili bilgi veren Doğanay, "Kod yazımında uygulamalar adım adım ilerliyor ve öğrenciler her adımda yeni bir programlama dili kavramı ile karşılaşılıyor. Her yeni adımda bir öncekinde kaç satır kod yazıldığını söylüyor. " dedi.

Türkçe içeriklerle hazırlanmış uygulamada öğrenciler, birbiri içine giren sürükle bırak yöntemiyle kod bloklarıyla oyunlarını istedikleri gibi yazıyor ve ayrıca bu kod bloklarının üzerine müzik, ses animasyon ekleyerek yaratıcılıklarını geliştiriyorlar.

Dönem sonunda öğrencilerin kendi hikayelerini oluşturarak, kendi interaktif oyunlarını yazacaklarını ifade eden Doğanay "Bu oyunların başında Raket ve Flappy Bird yer alıyor. Okyanus Koleji'ndeki tüm öğrencilerimize kodlama saatinde başarılar dileriz." diye sözlerini bitirdi.

Bitirenlere Sertifika Verilecek

Kodlama dersinin tüm adımlarını tamamlayan öğrencilere code.org’un kurucusu Hadi Partovi tarafından imzalı bir sertifika verilecek.

Okyanus Kolejleri Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Emre Koyunoğlu Kod Saati dersleriyle ilgili olarak “İlkokul ve ortaokul yaş grubundaki çocuklarımıza artık ‘oyun oynamak yerine oyun yapmak’ mantığıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bu sayede öğrencilerimizin içindeki mantığı dışa vurmasını, sistematik ve alternatif düşünce becerisi kazanmasını sağlamayı başardık.” dedi. 

Her yaştan herkesin bilgisayar dilini anlayabileceğini ifade eden Koyunoğlu, “Oyunlaştırma mantığıyla kodlamaya girdiğimizde öğrencilerimizin hayal bile edemeyeceğimiz aşamalar kat ettiğini gözlemlemiş bulunmaktayız.  İlerleyen süreçlerde sıkıcı olmayıp, eğlenceli olan metotlar keşfedip öğrencilerimizi daha yaratıcı hale getirmek en büyük hedeflerimizden birisidir.” diye sözlerine ekledi.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
14 Kasım 2015, Cumartesi 20:05
Okunma
:
28.493 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları