Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Pi Gününü Kutluyor
Okyanus Kolejleri Pi Gününü Kutluyor
  • Paylaş
Öğrenciler Pi Gününü Kutladılar

Matematikteki en önemli sabitlerden olan pi sayısı; günümüzde ilginçliğini ve gizemini koruyarak matematikte gizemin ve sonsuzluğun sembolü olmuştur.  Matematiğin her alanında karşımıza çıkan pi sayısı diğer bilimleri de etkilemiştir. İlk defa 1988 de San Francisco ‘da kutlanan ve 2009’dan beri her yıl 14 martta kutlanan Pi gününü  Okyanus Kolejlerinin her şubesinde matematik zümresi önderliğinde bu senede keyifli bir şekilde kutladık. Amerikan tarih formatında 3/14 olmasından dolayı her yıl 3. Ayın 14ünde Dünya pi günümüzü kutlamaktayız.

Okyanus Kolejlerinin her şubesinde; pi günü etkinliği düzenleyerek öğrencilerimize bu günün önemini kavratarak renkli bir gün  yaşattık ve matematiğe ilgilerini artırmış olduk. Tüm şubelerimizde renkli Pi afişleri, yapılan süs Pi lerle süslenerek görsel şölen yaşanmış oldu.Öğrencilerin yaptığı çizimlerde sergilenerek yarışmalar düzenlenmiştir. 

Pi tişörtü giyen görevli öğrencilerimizin ve matematik öğretmenlerimizin önderliğinde Pi ile başlayan en çok kelime bulma yarışması,  en iyi pi tişörtü tasarımı yarışması, labirent Pi yarışması gibi yarışmalar düzenleyerek öğrencilerimizle eğlenerek öğrenmiş olduk. Yarışmalarımızda birinci olan öğrencilerimize bu günün anısına hediyeler vererek Pi günümüzü unutulmaz kıldık.Tüm şubelerimizde o gün Pi menümüz çıkmış ve yemekhanede de Pi afişlerimiz yerini almıştır. Sayıların gizemli dünyası olan matematiği öğrencilerle aralayarak Pi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık. Öğrencilerimizin hazırladığı Pi nin gizemini anlamamızı sağlayan yüzlerimizde tebessüm bırakan videoyu tüm şubelerimizde izlettik.

Okyanus kolejleri olarak; Yaşamanın öğrenmenin en kolay  yolu  olduğunu düşünerek eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşamış olduk.


Haber
:
Ali KIRYİĞİT
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
15 Mart 2017, Çarşamba 16:13
Okunma
:
1.142 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları