Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri İlkokul Öğrencileri Çanakkale'de
Okyanus Kolejleri İlkokul Öğrencileri Çanakkale'de
  • Paylaş
Okyanus Koleji İlkokul öğrencilerinin ve velilerinin katılımıyla 06 Mayıs Cumartesi günü Çanakkale/Gelibolu gezisi düzenlendi.

Gelibolu Yarımadası, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası Seyit Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Bomba Sırtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, 57.Alay Şehitliği, Conk Bayırı gibi Çanakkale Savaşı'nda tarihe şahitlik etmiş alanları, anıtları rehber eşliğinde gezen öğrenciler, öğretmenler ve veliler oradaki atmosferden oldukça etkilendi. Çanakkale muharebeleri; Türk ulusunun kanıyla yazdığı bu destan, üzerinde geniş çaplı düşünülmesi gereken bir olaylar bütünüdür. Türk ulusunun, bugün “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ“ adını alması ve  bu devletin mülkünün sahibi olabilmesinin yolunu açmış en önemli dönüm noktalarından biridir Çanakkale. Çanakkale Şehitliği gezisiyle öğrencilerde bu bilincin oluşmasına katkı sağlanmaya çalışıldı. Hem eğitici, hem öğretici, hem de vatan, millet duygularını ortaya çıkartan bir gezi olmasıyla hafızalarda kalıcı bir iz bırakmaya çalışıldı.

 


Haber
:
Mustafa ŞİMŞEKOĞLU
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
10 Mayıs 2017, Çarşamba 16:44
Okunma
:
1.652 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları