Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri İlkokul Kademesi Öğrencileri İçin “Özgün Kalemler Yarışması” Düzenliyor
Okyanus Kolejleri İlkokul Kademesi Öğrencileri İçin “Özgün Kalemler Yarışması” Düzenliyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ilkokul kademesi, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı “Özgün Kalemler Yarışması” düzenliyor.

23 Aralık 2016 Cuma günü başlayan ve 26 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek olan Özgün Kalemler Yarışması ile öğrenciler her ay belirtilen temalar üzerinden şiir, kompozisyon, karikatür, senaryo türlerinde eserler verecekler.

Genç Yetenekler Ortaya Çıkarılacak

Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi, yarışma ile ilgili olarak “'Özgün Kalemler Yarışması, sadece yazı alanında değil, görsel sanatlar alanında da genç yetenekleri ortaya çıkarmayı amaçlayan bir yarışmadır. 'Özgün Kalemler Yarışması' öğrencilerin hayal gücünü geliştirmenin yanı sıra; yazma, iletişim kurma, ikna etme, disiplinler arası becerilerin içselleştirmesi ve bunun hayatla ilişkilendirmesi noktasında fayda sağlayacaktır.” dedi.

ÖZGÜN KALEMLER YARIŞMASI

MAYIS AYI ÖZGÜN KALEMLER KONUSU: Anneler Günü Konulu Karikatür Çizimi

Son Teslim Tarihi: 31 Mayıs 2017 

Yarışmaya Katılım Şartları:

Yapılan çalışmalar, aylık olarak belirlenen temalarla ilgili olmalıdır.

Belirtilen konunun dışına çıkan çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Zamanında teslim edilmeyen çalışma değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Hafta Sonu Değerlendirme Ölçeği ve Hafta Sonu Performans Çalışması aracılığı ile bir sonraki temalar ve kazanan öğrencilerin yayınları paylaşılacaktır.

Yarışmaya girecek çalışmaların daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Yarışmaya Katılım:

Yarışmaya katılmak için, aylık olarak belirlenen tema doğrultusunda kriterlere uygun olarak yapılan çalışmalar teslim tarihine kadar sınıf öğretmenine teslim edilmelidir.

Aylık Temaların Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:

Temalar ayın ilk günü belirlenecek olup, temalara ilişkin çalışmaların aynı ayın son Cuma gününe kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Değerlendirme Kriterleri:

Özgünlük

İmlâ kuralları

Yaratıcılık

Türkçe’nin doğru kullanılması

Değerlendirme ve Ödül:

Değerlendirme üç aşamadan oluşacaktır:

İlk aşamada sınıf öğretmenleri kendi sınıflarının özgün kalemini seçecektir.

İkinci aşamada, sınıf öğretmenlerinden oluşan bir komisyon sınıfların en iyileri arasından kampüsün özgün kalemini belirleyecektir.

Son aşama olan üçüncü aşamada ise, bölüm başkanları ve idarecilerden oluşan Merkez Değerlendirme Kurulu,  kampüs birincileri içinden Okyanus Kolejleri’nin  en iyisi olarak ayın özgün kalemi’ni seçecektir.

Her kademenin kampüs ve kampüsler arası Özgün Kalemi seçilen öğrencilerine Okyanus Puanları ödül olarak verilecektir. Ayrıca ayın özgün kalemi seçilen öğrencilerin çalışmaları “HSDÖ” ve “HSPÇ” aracılığıyla paylaşılacaktır.


Haber
:
Eda Nur OĞUZ
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
25 Kasım 2016, Cuma 14:59
Okunma
:
6.386 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları