Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri İlköğretim Çocuk Oyunları Şenliği Başlıyor
Okyanus Kolejleri İlköğretim Çocuk Oyunları Şenliği Başlıyor
  • Paylaş
Çocuk Oyunları Şenliği

Okyanus Kolejleri İlköğretim kademesi öğrencilerimize yönelik Beden Eğitimi Zümreleri tarafından başlatılan ''İLKÖĞRETİM ÇOCUK OYUNLARI  ŞENLİĞİ'' etkinliği ile öğrenciler takım olarak yarıştıkları oyunlarda eğlenmeyi, kazanmayı, kaybetmeyi, mücadele etmeyi, spor kültürleri edinmelerini, sosyalleşmek gibi hedefler çerçevesinde oyunlarla yarışıp eğlenerek arkadaşlarıyla mücadele etmeye hazırlanıyor.

Okyanus Kolejleri Beden Eğitimi Zümresince İlkokul 2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin yarışacağı dört aşamalı olarak planlanan, öğrencilerin kendi  yaş kategorilerinde katılacağı Çocuk Oyunları olan;

Sek-Sek,

Yakan Top,

Mendil Kapmaca ,

Renkli Top Toplama etkinliklerinin ilk ayağında öğrenciler kendi okullarında, kendi sınıfları arasında yarışarak dereceye girebilmek için mücadele etmeye hazırlanıyor.

Tüm kampüslerimizde Mart ve Mayıs ayları aralığında yapılacak olan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, Mayıs ayında Okyanus Park’ta yapılacak olan tüm kampüslerin yarışacağı final oyunlarına katılmaya ve okullarını temsil etmeye hak kazanmış olacaktır.

Okyanus kolejleri Beden Eğitimi Zümresi “İlköğrerim Kademesi Çocuk Oyunları’’ uygulama detayları ve aşamaları

Uygulama başlangıç tarihi: 9 Mart 2017

1.Aşama uygulama aralığı;

Beden eğitimin dersinde olan 1.grup 9-31 mart tarih aralığımda; yüzme dersinde olan 2. Grup ise 9-28 Nisan tarih aralığında ;

Her kampüs kendi içinde 2.3.4. sınıfların “Sek-sek, mendil kapmaca, yakan top ve renkli top taşıma oyunları” her sınıftan tüm öğrencilerin katılımı ile oynatılacaktır.

2.Aşama uygulama aralığı;

2.3.4. sınıflarda gruplarında seçilen her sınıfın sek-sek oyunu için 2 öğrenci, yakan top oyunu için 8 öğrenci (4 kız-4 erkek), mendil kapmaca oyunu için 6 öğrenci (3 kız 3 erkek), renkli top toplama oyunu için 4 öğrenci (2 kız-2 erkek) yarıştırılacaktır.

1-5 Mayıs tarih aralığında 2.3.4. sınıflarda guruplarında belirlenen sayıdaki öğrenciler sınıflar arasında yarıştırılacaktır.

Dereceye giren ve finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler ilgili drive dosyasına yazılacaktır.

3.Aşama uygulama aralığı: Anadolu ve Avrupa kampüsleri 22-26 Mayıs ayında final günü ile tamamlanır.

Tüm kampüslerin 2.3. ve 4. sınıf şubelerinden okulunda dereceye giren (örneğin ilkokul 3.sınıflar mendil kapmaca 8 öğrenci (4 kız-4 erkek) )

22-26 Mayıs 2017 tarihinin uygun tarihinde Avcılar Okyanus Parkta yarışmalara katılır.

4.Aşama; Dereceye giren öğrenciler Cuma Bayrak Töreninde madalyaları verilir.

Yarışma Detayları:

YAKAN TOP

OYUN SAHASI VE ÖLÇÜLERİ

Kategoriler

2. SINIFLAR : 9 ×10 mt

3. SINIFLAR  :9 ×10 mt

4. SINIFLAR  : 9 X 15 mt

Oyun sahası yukarıdaki ölçülerde olduğu gibi dikdörtgen bir alandır, saha çizgileri oyun alanına dâhildir.

TAKIMLAR

Takımlar 4 kız 4 erkek toplam 8 kişiden oluşmalıdır. Takımlardan atıcı olan takımın yerleşkesi 2 kız 2 erkek karşı atıcı yine 2 kız 2 erkek şeklinde olmalıdır.

OYUN VE KURALLARI

Takımlar oluşturulduktan sonra yazı tura atarak atıcı ve içerdeki takıma karar verilir. Oyunun süresi 5 dk. olmalıdır, atıcı olan takım belirlenen atış alanının dışına çıkmadan atış yapmak durumundadır. Atıcılar ortadaki rakip takım oyuncularını belirlenen süre içerisinde vurmaları gerekmektedir.

Ortada olan takımdan vurulmayan kaç kişi kalırsa takım o kadar puan alır. Örneğin 8 kişiden 5 ‘i vurulup 3 kişi vurulmadıysa takım 3 puan almış olur. Atıcılardan gelen topu havadan tutarlarsa tuttukları top kadar artı puan kazanmış olurlar. Yerden gelen topu tutan oyuncu vurulmuş olur. En çok puanı alan takım kazanmış yarışmanın galibi olur.

MENDİL KAPMACA OYUNU

Oyun Kuralları:

1-Oyun 3 kız 3 erkek toplam 6 öğrenci ile iki grup halinde oynanır.

2-Bir beden eğitimi öğretmeni hakem olarak orta sahanın içine girer ve mendili eline alır.

3-Hakem çizginin önünde durarak mendili işaret parmağı ve orta parmağının arasında hafifçe tutar.

4-Hakem oyuncuların isimlerini karşılıklı olarak çağırır veya "3'ler çıksın" der ve her iki takımdan üçüncü oyuncular koşarak mendili kapıp kaçar.

5-Gruplar mendilden yaklaşık 20-30 metre çizginin gerisinde bulunurlar.

6-Sıra halinde dururlar.

7-Mendil tutan öğretmenin komutu ile birlikte grubun ilk sırasında olan oyuncular hızlıca koşarlar.

8-Mendili 20 sn. içinde almaya çalışırlar.

9-2 oyuncuda mendili 20 sn. zaman aralığında alamaz ise iki oyuncuda elenmiş olur.

10-Mendili ilk alan mendili alır almaz diğer oyuncuya yakalanmadan kendi grubuna vardığı an kazanmış olur.

11-Mendili alamayan oyuncuda mendili alan oyuncu grubuna ulaşmadan ona dokunmaya çalışır dokunursa dokunan grup kazanmış olur.

12-Bu şekilde kazanan grup 1 sayı alır ve tüm oyuncular bitine kadar bu şekilde devam eder. Kim daha çok sayı almışsa o grup galip gelmiş olur.

13-Belirlenen tur sayısında (3 veya 5) oyun biter.

SEK-SEK OYUNU

Oyun Kuralları:

1-Oyun 45*45 veya 50*50 cm kenarlara sahip 8 kenarlı olmalıdır.

2-Enek (taş):10*10cm. 1.5 veya 3 cm. kalınlığında metal olmayan taş ya da kırılmayacak (nitelikte kenarları ovalleştirilmiş) çeşitli maddelerden yapılır.

3-Kurayı kazanan takamın oyuncusu oyuna başlar. Oyuncu taşı attığı zaman taş çizgiye gelmesi durumunda oyuncu elenecektir.

4-Çift ayak bastığı yerlerde durma süresi 10 saniyedir.

5-Çift ayak basılan 4 ve 5 numaralı hanelere taş atıldığı zaman 1-2-3 haneler geçilerek 5. haneye çift ayak ile basılır. Aynı kural 7. ve 8. Haneler içinde geçerlidir.

6-Taş atılırken çizgiye asla basılmaz. Taşın diğer daireye taşması durumunda hatalı atış kabul edilir. Oyuncunun hücum sırası rakibe geçer. Oyun bu çerçevede devam eder.

7-Hatalı atış veya harekette oyun sırası rakip takım oyuncusuna geçer. Hata yapan oyuncu tekrar oynayamaz.

8-Takımların 5 oyuncusunun turlarını hatalı veya hatasız tamamlaması ile sona erer. Her oyuncu hatasız oynadığı hane kadar takımına puan kazandırır.

9-Sek-sek oyunu bireysel olarak oynandığı için 2 öğrencinin katılımı yeterlidir

RENKLİ TOP TAŞIMA

Oyun kuralları

4 farklı renkte 20’şer topun hepsi karışık olarak büyük bir karton ya da sepetin içine koyulur.

Her öğrencinin 1 adet halkası bulunur.

Halka ile toplar arasında mesafe 15 m olacaktır.

Her bir sınıf 4' erli gruplara bölünerek yarıştırılır.

Saniye cinsinden her öğrencinin süresi yazılır.

Her öğrenci için bir renk belirlenir.

Oyun

Öğrenciler kendi halkalarının içinde bekler. Düdükle beraber süre başlatılır ve öğrenciler topların olduğu sepete koşarlar, her öğrenci kendi rengi olan topu en kısa sürede kendi halkasının içine taşır. Bu taşıma esnasında topları kaçarlı taşıdığı önemli değildir. Top taşımayı bitiren her öğrencinin derecesi not edilir. Gruplardaki birincilik ikincilik önemli değildir. Tüm sınıf yarıştıktan sonra o sınıfın ilk 4 öğrencisi belirlenerek diğer sınıflarla yarıştırılır.


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
08 Mart 2017, Çarşamba 10:56
Okunma
:
1.223 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları