Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri "Ben de Yazarım" Diyor!
Okyanus Kolejleri "Ben de Yazarım" Diyor!
  • Paylaş
“Ben de Yazarım” yarışması her ay düzenlenir ve yıl sonuna kadar devam eder ve her ay belirlenen bir konuda istenen metin türüyle ilgili 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri gönüllülük esasına dayanarak yazılarını yazıp kampüslerindeki Türkçe öğretmenlerine teslim etmektedir.

Yüzyıllardır en güzel sevgiler, en güzel hasretler, en sıcak masallar kalemle kâğıdın eşsiz dansıyla, yazıyla canlanmışlardır. Dilden dile söylenen masallar, efsaneler yazıya geçtiğinde kıtalar atlamış dünyaya yayılmıştır. Atalarımızın da dediği gibi “Söz kulağa, yazı uzağa gider.” Bu kadar önemi varken Okyanus Kolejleri olarak yazıya değinmeden bir eğitim hayatı olacağını düşünemezdik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kendini ifade eden, düşünen, üreten bireyler yetiştirmek amacıyla “Ben de Yazarım” yarışmamızı devam ettiriyoruz. 

Yazarken amaç sadece düşündüklerimizi olduğu gibi kâğıda aktarmak değildir. Düşündüklerimizi en temiz, en görkemli haliyle ve en doğru şekilde ifade etmektir. Yazılarımızın kalıcı olması için de çok yazmanın değil öz yazmanın değerli olduğunu kavramalıyız. Tıpkı Cenap Şehabettin’in dediği gibi “Çok yazan değil, güzel yazan yaşar.” 

“Ben de Yazarım” yarışmamız Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen bir yarışmadır. Amacı; okumayı kazandırdığımız öğrencilerimize kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, düşünüp üretebilecekleri ve bunu yaparken de hem eğlenip hem de öğrenecekleri bir imkân sunmak. “ Ben de Yazarım” yarışması her ay düzenlenir ve yıl sonuna kadar devam eder. Her ay belirlenen bir konuda istenen metin türüyle ilgili 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri gönüllülük esasına dayanarak yazılarını yazıp kampüslerindeki Türkçe öğretmenlerine teslim etmektedir. Her kampüs kendi içerisinde 5, 6, 7 ve 8. sınıf, sınıf düzeylerinden birer tane birinci seçmektedir. Seçilen birincilere ayın son cuma günü yapılan bayrak töreni öncesi “Okyanus Yıldızı” ödülleri takdim edilir.

Öğrencilerimiz bu yarışmayla kimi zaman süper bir kahraman olurken kimi zaman kendilerini bir zaman makinesinde bulup Atatürk’le sohbet ediyor. Bazen kendini bir kelebeğin yerine koyarken bazen de kendi masallarının kahramanı oluyorlar. Yani yazma yeteneklerini geliştirirken bir yandan “değerler eğitimi” alıyor bir yandan da “empati” yetilerini geliştiriyorlar.
Bizler Okyanus Kolejleri olarak öğrenmeyi öğrenen nesillerle her zaman daha iyiye ulaşmak için onların her alanda gelişmelerini amaçlamaktayız. Bu amaçlarımızdan olan geleceğin yazarlarını yetiştirmek için “Ben de Yazarım” yarışmamızı büyük bir özen ve zevkle sürdürmekteyiz. Çünkü Okyanuslu öğrenciler “Ben de Yazarım” diyor. 

Not: Yarışma şartnamesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
07 Kasım 2017, Salı 10:00
Okunma
:
1.497 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları