Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Cambridge Sınav Değerlendirmesi
Cambridge Sınav Değerlendirmesi
  • Paylaş
İngilizce Dil Eğitiminde Cambridge Sınavının Önemi

Okyanus Kolejleri bilindiği üzere İngilizce dil eğitimi konusuna oldukça hassas yaklaşmaktadır. Bu anlamda da yabancı dili uluslararası kriterlerle değerlendiren bir anlayış içinde olup yıllardır Cambridge sınavları ile ortaklaşa çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalarla amacımız okulumuzda öğrencilerimizi uluslararası platformda farklı milletlerden yaşıtları ile birlikte seviyelerini değerlendirmektir. Böylece çocuklarımız kendilerini ve gelişimlerini daha farklı bir açıdan gözlemleyebilmektedir dolayısıyla bu onlarda yabancı dil açısından gelişimlerine etki etmesinin yanı sıra kişilikleri açısından da özgüvenlerini etkileyen önemli bir etkendir.

Cambridge sınavları sürecinde  öğrencilerin eksikleri belirlenir ve ihtiyaçlarına yönelik sınıflar oluşturularak gerekli materyal desteğiyle dil eğitimleri yürütülür. Dönem içersinde yine sürecin takibine yönelik sınavlarla eksiklikler ya da müdahale edilmesi gereken noktalar belirlenip tedbir çalışmaları yapılır. Son olarak öğrencilerimiz yine dönem sonu uluslararası kriterler doğrultusunda değerlendirilmeye alınarak geldiği nokta ve gelişimi değerlendirilir. Bu kapsamda öğrencilerimizin yıl boyu gelişimini değerlendiren Cambridge sınav sonuçları ve kur sınıflandırılmaları sırasıyla KET,PET,FCE,CAE olmak üzere dörde ayrılır.

KET seviyesinde öğrenciler eğitimlerini tamamlayarak sene sonunda en üst A2 seviyesine ulaşmaktadır. Bu yılki Cambridge sınav sonuçlarımız için Ket grubu öğrencilerimiz başarıyla kur atlamaya hak kazanmış ve İngilizce dil eğitimlerine Pet sınıflarında devam edecek hale gelmiştir.

PET seviyesinde ise öğrenciler eğitimleri sonunda en çok B1 seviyesine gelmektedir ki burada kendilerini İngilizce konuşarak sorunsuz bir şekilde ifade edebilir hale gelirler.

Bu seneki PET sınav sonuçlarımız ise oldukça gurur verici düzeydedir. Pek çok öğrencimiz başarılarıyla uluslararası platformda kendilerini kanıtlayarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.

FCE seviyesi içinse öğrencilerin artık İngilizceye nispeten hakim olduklarını ve kendilerini daha geliştirici eğitimler almaya devam ettiklerini söyleyebiliriz. İngilizce konusunda artık gayet kendilerinden emin bir tutum içindedirler. Bu yılki Cambridge FCE sınav sonuçları ise  biraz zorlayıcı olmakla beraber yine öğrencilerimizin beklenen başarıyı göstererek bir üst sınıf CAE' e geçme hakkını kazandığını söyleyebiliriz. Buradaki sayısal ve grafiksel veriler ise bizler için oldukça motive edicidir. Bu sınıftaki ögrencilerimiz B2 seviyesine ulaşmıştır.

CAE seviyesi içinse öğrencilerin eğitim süreci sonunda C1 seviyesine ulaşmaktadır. Bu şekilde artık İngilizce diline dilbilgisi kelime anlam bilgisi ve yorumlayabilme açısından yetilere hakim hale gelmektedir. Bu yılki sınav sonuçları bu açıdan da yine beklentiler yönünde başarıya ulaşmıştır.

 

 


Haber
:
Fırat TOMBUL
Editör
:
Fırat TOMBUL
Tarih
:
12 Ekim 2016, Çarşamba 11:00
Okunma
:
1.786 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları