Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Kayıtları Başlıyor
Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Kayıtları Başlıyor
  • Paylaş
Velilerin Dikkatine

Değerli Velilerimiz;

2016-2017 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) süreci ile ilgili önemli bilgiler ve  ilkokul öğrenci seçim takvimİ açıklanmıştır.

Önemli Bilgiler

Genel yetenek, resim ve müzik alanlarında özel yeteneği olan öğrenciler, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenleri ve okul yönetimi tarafından belirlenerek yönlendirilecektir.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılacaktır.

Öğrenci seçme işlemi 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarla grup tarama uygulaması şeklinde yapılacaktır.

Grup tarama uygulaması hafta sonu 4’er oturum şeklinde yapılacak olup uygulamaya girecek öğrenci kendisine bildirilen tek oturuma ilgili tarih ve saatte katılacaktır.

Bu yıl bilsem sınavına 4.sınıflar katılmayacaktır.

Bilsem sınavına giriş bu sene ücretsiz olacaktır.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci ile ilgili iş ve işlemler il tanılama sınav komisyonları tarafından yürütülecektir. 

 

EN SIK SORULAN SORULAR

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Nedir?

Bilim ve Sanat Merkezi, okulöncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden ve üstün veya özel yeteneği olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, okullarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız bir özel eğitim kurumudur.

Alınan Öğrencilere Nasıl Bir Eğitim Verilir?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde; Özel Yetenekleri Geliştirmek üzere düzenlenmiş programlar doğrultusunda öğrenciler eğitim alırlar.Programların belli bir tamamlama süresi bulunmamakta olup öğrenci programlarda kendi öğrenme hızına göre ilerler. Proje tabanlı öğretim modeliyle öğretim sağlanır ve öğrencilerin istenilen niteliklere uygun projeler gerçekleştirmeleri beklenir.Öğrenciler program aşamalarındaki performans, ve devamlarına bağlı olarak eğitimlerine liseyi bitirene kadar devam edebilir.

Bilsem  Eğitim Dönemleri Ne Zamandır?

BİLSEM’ de eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir.Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra BİLSEM’ de, öğlenci ise sabah BİLSEM’ de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM’ de olacak şekilde eğitime alınır.

 Bilsem' in tanılamasına katılacak öğrencilere ders aldırmanın faydası olur mu?

 Bilim ve Sanat Merkezlerinde tamamen yetenek tanılaması olduğu için yapılan testlere öğrencinin hazırlık yapması anlamsızdır. Sahip olduğu yeteneğin ortaya çıkarılması bu tanılama sürecinde uzmanlarca sağlanmaktadır.

Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilere servis imkânı sunulur mu?

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri merkeze kendi imkânlarıyla gelirler. Merkez öğrencilere ayrıca bir servis imkânı sağlamaz. Öğrenci velileri kendi aralarında anlaşarak bir servis tutabilirler.

 

Diploma vb. belge verilir mi?

Eğitim programları sonunda ve eğitimin tamamlanması neticesinde yönerge gereği öğrencinin aldığı eğitimleri gösteren bir belge verilir.

Türkiye’de kaç adet Bilim ve Sanat Merkezi bulunmaktadır?

64 il’de 72 Bilim ve Sanat Merkezi bulunmaktadır.


Haber
:
Eda Nur Oğuz
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
14 Kasım 2016, Pazartesi 16:03
Okunma
:
4.686 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları