Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 7.Sınıflar Osmanlı Tarihine Yolculuk İçin Hazırlanıyor!
7.Sınıflar Osmanlı Tarihine Yolculuk İçin Hazırlanıyor!
  • Paylaş
7.Sınıflar Osmanlı Tarihine Yolculuk İçin Hazırlanıyor!

Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu kitabının yazarı Ülfet Taylı ve karikatüristi Behzat Taş, Osmanlı Tarihine Yolculuk kapsamında Okyanus Kolejlerinin tüm ortaokullarında 13 Aralık 2017  -11 Mayıs 2018 tarihleri arasında öğrencilerle buluşacak.  

Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu kitabı, Osman Gazi'nin kurduğu küçük beylikten Cumhuriyet'e uzanan altı yüzyıllık yolculuğu ele alıyor. Kuruluş ve yükseliş dönemlerinin ardından bir cihan imparatorluğuna dönüşen Osmanlı, doğu ve batı kültürlerinin kesişme noktasında, üç kıtaya yayılmıştı. Bu büyük devletin ve toplumun siyasi ve kültürel mirası,  çocuklara yönelik olarak, çizgilerle anlatılmış.

Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu, altı yüz yıllık bir tarihi, sadece savaşlar ve antlaşmalarla değil, tarihsel miras, kültürel gelişmeler ve toplumsal dönüşümlerle ele alıyor.

Osmanlı Tarihine Yolculuğu ile tarih okuryazarlığı çerçevesinde öğrencilere Türk Tarihini öğreterek tarih bilinci oluşturuluyor. Bu çerçevede Okyanus Kolejleri öğrencileri Türk milletine, bayrağına ve Türk ordusuna karşı sevgi, saygı ve güven duygusunu arttırmış olacak.

Okyanus Kolejleri öğrencileri, bu etkinlikle dünyaya örnek olmuş bir imparatorluğun torunları olarak geçmişini öğrenecek ve geleceğe ışık tutacaklar. Ayrıca kitabın yazarı Ülfet Taylı ve karikatüristi Behzat Taş’ıyakından tanıyarak tarih yazarlığı tecrübesi hakkında bilgi sahibi olacaklar.


Haber
:
İbrahim Aslan
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
19 Aralık 2017, Salı 16:54
Okunma
:
1.069 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Gizem Karlı / 20 Aralık 2017, Çarşamba 11:37
Şahane bir etkinlik. Tebrikler Okyanus koleji
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları