Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 'Eğlenceli Tarih' Yazar Söyleşisi Başlıyor
'Eğlenceli Tarih' Yazar Söyleşisi Başlıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Sosyal Bilgiler zümresi 7. sınıflarda işlenen "Türk Tarihine Yolculuk" Ünitesi kapsamında yazar söyleşisi düzenliyor.

"Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu" kitabının yazarı Ülfet Taylı ve karikatüristi Behzat Taş "Eğlenceli Tarih"  adı altında Okyanus Kolejleri'nin Tatvan hariç tüm kampüslerinde ortaokul öğrencileri ile 16 Aralık 2016- 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında buluşacak. 

Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu kitabı, Osman Gazi'nin kurduğu küçük beylikten Cumhuriyet'e uzanan altı yüzyıllık yolculuğu ele alıyor. Bu kitapta öğrenciler tarih içinde eğlenceli bir yolculuğa çıkıyorlar. Kuruluş ve yükseliş dönemlerinin ardından bir cihan imparatorluğuna dönüşen Osmanlı, doğu ve batı kültürlerinin kesişme noktasında, üç kıtaya yayılmasını görsellerle ve karikatürlerle zenginleştirerek anlatıyor. Çizgilerle Osmanlı İmparatorluğu, altı yüz yıllık bir tarihi, sadece savaşlar ve antlaşmalarla değil, tarihsel miras, kültürel gelişmeler ve toplumsal dönüşümlerle ele alıyor. 

Öğrenciler Tarih Okur Yazarlığını Öğrenecekler

Tam öğrenmeyi ilke edinmiş farklı yöntemlerle ders işleyen Okyanus Kolejleri Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz kalıcı öğrenmeyi amaçlamaktadırlar.  Eğlenceli Tarih söyleşisi ile Tarih okuryazarlığı çerçevesinde öğrencilere, Türk Tarihini öğreterek  tarih bilinci oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede bu söyleşi Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencilerinin Türk milletine, bayrağına ve Türk ordusuna karşı sevgi, saygı ve güven duygusunu artırmayı amaçlamaktadır.

 

Söyleşi afişi için tıklayınız.

Söyleşi takvimi için tıklayınız.


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
20 Aralık 2016, Salı 16:59
Okunma
:
1.543 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları