Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Sözün Gücü Adına

Sözün Gücü Adına

Sinemalarda ve dizilerde kullanılan sözlerin, repliklerin kolaj ve montajların ya da ün yapmış bir eserin dizi ya da sinemaya uyarlanması insan üzerinde okumaya teşvik edici midir değil midir, sorusu her zaman zihnimi meşgul etmiştir.

Lise 1298 0 Halil DEMİRAY
Kültürün Taşıyıcısı Edebiyat

Kültürün Taşıyıcısı Edebiyat

Edebiyat,duyguların  düşüncelerin estetik bir dille anlatılmasıdır.Böyle olunca kalemi eline her alan edebiyata dokunan bir şeyler karalamaya başlar.İnsanlığın doğuşundan beri bizler duygularımızı ya sözlü ya yazılı bir şekilde anlatmaya başladık.Bu yüzden toplumun olduğu yerde edebiyatın olmaması düşünülemez.

Lise 1190 0 Seher GÜZHAN
Eğretileme Dünyası

Eğretileme Dünyası

‘’Türkçesi varken’’ başlığı altında konuşulası bir konu, metafor… Türkçede eğretileme ya da iğretileme şeklinde kullanılan;  Fransızca métaphore: Mecaz. (edebiyat) Bir şeyi başka şey ile benzetmeye, kıyaslamaya, anlatmaya yarayan metaforu bir yazarın en güçlü silahı olarak betimleyebiliriz. 

Lise 1761 0 Elif KARAGÜNEY
Divan Şiirinde Aşk

Divan Şiirinde Aşk

Aşk her yüzyılda her edebiyatta şairlere ilham olan o eşsiz duygu. Bu eşsiz duyguya gelin bir de divan edebiyatının gözünden bakalım.

Lise 2662 0 Tuğba ARIKAYA
Bazı Kelimeler Çok Güzel

Bazı Kelimeler Çok Güzel

Lugat 365 projesi, hissikablelvuku, müşkülpesent gibi unutulmuş veya gençlerin duymadığı eski kelimeleri sosyal medya üzerinden paylaşan bir projeydi. Onların paylaştıkları kelimelerden bir seçkiyi sizler için hazırladık.

Lise 1410 0 Tuğba HAVUZ
Bir Eksik Bir Fazla Ne Farkeder? +1 MUTLULUK

Bir Eksik Bir Fazla Ne Farkeder? +1 MUTLULUK

Çekik küçük gözler, basık burun, kısa parmaklar, kısa boyun, avuç içindeki tek çizgi, ayak parmağının diğer parmaklardan daha açık olması senin için ne kadar tanıdık bir tanım?

Lise 1551 0 Yasemin ÇELİKBAŞ
Doğuştan Fizik Biliyor Olabilir Miyiz?

Doğuştan Fizik Biliyor Olabilir Miyiz?

Bilgi nedir? Bilginin farklı terminolojilerde birçok farklı tanımı olabilir. Biz en basit haliyle “bilgiyi” bilimsel çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz bir ürün olarak tanımlayabiliriz.

Lise 1305 0 Fırat SERİN
Bir Şey Bulamazsan Matematik de İnanmasalar da Bir şey Demezler

Bir Şey Bulamazsan Matematik de İnanmasalar da Bir şey Demezler

Bu yazıya başlamadan önce ne yapacaktım biliyor musunuz? İnternetten matematikle ilgili bir yazı bulup aynen yapıştıracaktım. Ama bu işlere bakanlar bunu benden önce düşünmüştür diye dikkatli olmalıydım. Öyle ilk bulduğuna atlama birkaç yazı, makale oku sonra azcık ondan bi tutam bundan alırsın bir de Afilli bir başlık attın mı MATEMATİİİİK EVRENİN DİLİDİR EFENİM diye tamamdır gönder gitsin zaten kim okur matematikle ilgili sıkıcı bir yazıyı dedim.

Lise 1426 0 Ersan UÇAK
Aydınlık Kaybedişlere

Aydınlık Kaybedişlere

Tüm hisler, heyecanlar ve hayattaki tüm lirizm ve canlılık yenilgi üzerine... Kaybederek çoğalıyoruz. Gece aydınlatıyor gündüzümüzü. Ve gözyaşımızın rahmeti cân üzerine. Hz. Yakup'u Yakup yapan gözyaşları değil miydi sahi..? Hz. Yusuf'u kuyuya atıp sonrasında güzelleştiren ve gönüllere sultan yapan güzelliğiyle... Güzellerin kanıyla güzel olan Yusuf değil mi..?

Lise 1147 0 Serap SEVİLMİŞDAL
Argonun Evrimsel Süreci, Dil, Kültür ve Halkla Olan İlişkisi

Argonun Evrimsel Süreci, Dil, Kültür ve Halkla Olan İlişkisi

Dilin ne olduğunu ve kültürle ilişkisini bilmeden argoyu anlamak pek mümkün değildir.

Lise 1250 0 Songül ALTUN

Toplam 43 sayfa var, şu an 8 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları