Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Bir Ulusun Küllerinden Doğduğu Gün

Bir Ulusun Küllerinden Doğduğu Gün

Dünya savaşının sonrasında, emperyalist güçler hasta adam olarak gördüğü Türk milletini tarih sahnesinden silme düşüncesiyle Türk yurduna bir kez daha saldırmış ancak tek dişi kalmış bu canavar büyük Türk milleti karşısında yine hezimete uğramıştır.

Lise 1826 0 Büşra KURTULUŞ
Pek Bilinmeyen Aşk Hikȃyelerimizden “Asuman İle Zeycan”

Pek Bilinmeyen Aşk Hikȃyelerimizden “Asuman İle Zeycan”

Halk hikȃyeleri; milli kültür ve değerlerimizi yansıtan sözlü bir anlatıma dayanan türlerin en önemlilerinden biridir. Geçmişte bu hikȃyeler aşıklar tarafından saz eşliğinde söylenirdi veya meddah tarafından bu hikȃyeler anlatılırdı.

Lise 7010 0 Tuba KOÇAL
Zamanı Nasıl Verimli Kullanabiliriz?

Zamanı Nasıl Verimli Kullanabiliriz?

Zaman, uzay boyutu olmayan ve ölçülebilen bir süreçtir.

Lise 1533 0 Songül ALTUN
Sevimli Dostlarımız Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Sevimli Dostlarımız Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Hepimiz hayatımızın bir döneminde hayvan beslemişizdir. Annelerimizin karşı çıkmalarına rağmen sokakta bulduğumuz yavru bir köpeği, kediyi evimize alabilmek için bin bir numara yapmışızdır.

Lise 1441 1 Şeyma KARAGÖZ
Bir Okyanustur Coğrafya…

Bir Okyanustur Coğrafya…

Coğrafyanın bir okyanus kadar büyük ve derin bir bilim olduğunu belirterek başlamak istiyorum yazıma… Bütün çeşitlilikleriyle yeryüzüne bağlı olayları tanıtan bunları açıklayan bilim olarak tanımlanan Latince kökenli geo (yer) ile graphein (tasvir etmek) sözcüklerinin birleşmesinden oluşan coğrafya terimini, ilk olarak coğrafyaya damgasını vurmuş olan Eratosthenes Geographica şeklinde kullanmıştır.

Lise 1508 0 Zeliha ALTIOKKA
Vücudun biyolojik saati nedir?

Vücudun biyolojik saati nedir?

İnsan vücudunun biyolojik saatini inceleyen ve bunu kontrol eden moleküler mekanizmaları ortaya çıkaran üç ABD’li bilim insanı, 2017 Nobel Tıp Ödülü’ne layık görüldü.

Lise 6113 0 Onur ÖZKURT
Hayatın İçinden Kimya Bilgileri

Hayatın İçinden Kimya Bilgileri

Günlük hayatta kimya karşımıza çok çıkar. Ufak bilgiler ile kimyadan yararlanarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Lise 1405 0 Merve KABAKÇI
Dünya Neden Evimiz?

Dünya Neden Evimiz?

Birçok gezegenin içinde, Dünya’da var oluşumuzun bir sebebi olduğunu görüyoruz. Diğer gezegenlerdeki ekstrem hava koşullarıyla kıyaslandığında Dünya üzerinde meydana gelen doğa olayları ortalama düzeyde ve yaşamın devamlılığını sağlıyor. Evimize en çok benzeyen gezegen olan Marsta bile yaşamanın şu an için mümkün olmadığı biliniyor. Bunlara rağmen dünyayı yok etmek için el vermişcesine hareket ediyoruz.

Lise 1374 0 Gözde Başak DEMİRCİ
Muz Meyvesindeki Pozitron

Muz Meyvesindeki Pozitron

Evrenin her yerinden Dünyamıza gelen yüksek enerjili parçacıkların çoğunun anti-parçacığı olduğu bilinmektedir. Antimadde bilindiği üzere parçacığın kendisi ile spin, kütle ve ölçülebilir bütün özelliklerinin eş değerde olup sadece elektriksel yükünün ters olduğu parçacıkların varlığıdır. Bu durumda aklımıza büyük patlama gelmektedir. Madde ile antimadde birbirlerini yok ediyorsa evren nasıl oluşmuştur?

Lise 1456 0 Merve DİRİN
Ekmekten Sonra Eğitim, Bir Milletin En Büyük İhtiyacıdır

Ekmekten Sonra Eğitim, Bir Milletin En Büyük İhtiyacıdır

"Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır." diyen Lord Byron yeni eğitim-öğretim yılına merhaba demeye sayılı günler kala bir ülke için eğitimin önemini en acil ihtiyaç gibi vurgulamıştır.

Lise 1574 0 Ebru POLAT

Toplam 43 sayfa var, şu an 3 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları