Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Uzaktan Eğitimde Başaranlar

Uzaktan Eğitimde Başaranlar

Hayatın olağan akışı bozulunca pek çok şeye ara vermek gerekebiliyor. Ancak eğitim ara verileceklerden değil. Çünkü çocuklar ve gençler gelişimi her an yaşarken onlara “durun, hele bir bekleyin” demek mümkün değil. Onların bilişsel, duygusal, sosyal ve hatta bedensel gelişimi için eğitimin ekranlar aracılığıyla da olsa devam etmesi önemli.

Lise 3726 0 Bora Serhat ÇELİK
Starlink Projesi "Geleceğin Süper Hızlı İnterneti"

Starlink Projesi "Geleceğin Süper Hızlı İnterneti"

Bilim dünyasındaki gelişmeleri az çok takip ediyorsanız Elon Musk ismi ve Space X firması hakkında kesinlikle duyduğunuz ve bildiğiniz şeyler vardır. Elon Musk ülkemizi ziyaret ettiğinde ve Anıtkabir ziyaretinde bir hayli gündem olmuş ve ülkemizdeki takipçi sayısı 1 milyonun üzerine çıkmıştı. Hatta ülkemiz yeni nesil Türksat uydularının Falcon 9 roketleri ile gönderimi için Space X firması ile anlaşma yapmıştı. Son günlerde adını Starlink isimli bir proje ile yine duyuran Elon Musk ve Space X firması bir çok spekülasyon ve komplo teorilerinin oluşmasını sağladı.

Lise 5548 0 Abdullah KARALAR
Çocuğunuz Nasıl Bir Lisede Okumalı?

Çocuğunuz Nasıl Bir Lisede Okumalı?

Çocuğunuz öyle bir lisede okusun ki, o dört yılı tamamladığında üniversiteye hazırlanmış, yabancı dili öğrenmiş, çağımızın yaşam becerilerini kazanmış olsun. Lisesi onun kişisel ve sosyal gelişimini sağlasın.Kendi öyküsünün kahramanı olduğunu öğrenmiş olsun.

Lise 4870 0 Bora Serhat ÇELİK
Çocuklar ve Dikkat Eksikliği

Çocuklar ve Dikkat Eksikliği

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) çocuklarda ve gençlerde davranışsal ve ruhsal hastalıklar sınıfına girer. Çocuklarda ve ergenlerde özellikle de erkeklerde yetişkinlere oranla daha sık gözlemlenir.

Ortaokul 4906 4 Pelin BAYINDIR
Kanatlarıyla Dizelere Dokunanlar

Kanatlarıyla Dizelere Dokunanlar

Tüm deniz şehirlerinin bir anne şefkatiyle sarıp sarmaladığı evlatlarıdır martılar. Denize ve özgürlüğe olan sevdaları birbirleriyle yarışır. Hangisi üstün gelir bilinmez ama insanda bıraktığı huzur hissidir belki onu birçok şiir ve öykünün vazgeçilmezi yapan.

Lise 4968 1 Tuba YİŞİN
Geleceğin Mimarı

Geleceğin Mimarı

Dünyanın en önemli mesleklerinden biri olan öğretmenlik çeşitli aşamalardan geçerek günümüze geldi. Her medeniyet bu mesleğe önemli katkılar yaptı ve gelişmesini, ilerlemesini sağladı.

Lise 3002 0 Tahsin ALTIN
Şiirlerde Bir Kent: İzmir

Şiirlerde Bir Kent: İzmir

Doğup büyüdüğüm, beni ben yapan her şeyde mutlaka bir dokunuşu olan İzmir’le ilgili okumayı, araştırmayı severim çünkü bana göre insanın kişiliğini şekillendiren şehrin geçmişine yapılan yolculuk, kendini tanımanın da yollarından biridir. Yine böyle bir yolculukta dikkatimi çeken, eskilerden kalma bir İzmir fotoğrafının altına şu yazı iliştirilmişti:

Lise 3083 0 Onur ALTUN
Türk Edebiyatı ve Aşk

Türk Edebiyatı ve Aşk

“…Ne menem bir şey olmalı ki şu aşk denen illet, cehenneme dönüşüverdi birden bir cennet’’ demiş Shakespeare, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nda. Bizim edebiyatımızda aşka bakış açısını zihnimde kurcalarken karşılaştığım ve ilgimi çeken bir düşünce olarak dikkatimi çekti.

Lise 2696 0 Hacı Uğur KILDACI
Tabiat ve Tabiatın Edebiyata Yansıması

Tabiat ve Tabiatın Edebiyata Yansıması

Tabiat, oldukça geniş bir ilham kaynağı olarak sanat ve edebiyat dünyasında en çok kullanılan unsurlardan biridir. Tabiatın en çok işlendiği akımların başında romantizm gelir. Romantikler eserlerinde tabiata ait varlıklara ağırlık verirler. Onlar tabiatın güzelliği ve muhteşemliği karşısındaki hayranlıkları yanı sıra, tabiatı yeniden keşfederek, hayal gücünün de yardımıyla tabiatın ruhunu yakalamak isterler. Tabiatı adeta yeniden keşfeden romantikler, ona farklı anlamlar yüklerler.

Lise 3850 0 Esra UYGUN
Tüm Lütufların kaynağı ‘KADIN’

Tüm Lütufların kaynağı ‘KADIN’

“Katun” şeklinde kullanılır. Bu kelime, “hatun” kelimesine dönüşerek Türkçeye girmiş. Kelime, esasen “han eşi” anlamına geliyor. Osmanlıcada “xatun”, “yüksek sınıf kadını, hanım” anlamında saygı ve şerefi ifade eden sultan eşlerinin bir rütbesi olarak Farsçadan geçmiş. Zamanla “han” ile ilgisini kaybediyor ve anlam genişlemesine uğrayarak genel anlamda kadını ifade etmeye başlıyor.

Lise 2217 0 Elif KARAGÜNEY

Toplam 43 sayfa var, şu an 2 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları