Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Blog
Okyanus Koleji Blog
Sayıların Gizemi Matematiğin Keşfi

Sayıların Gizemi Matematiğin Keşfi

Hayatımızın nerdeyse  her evresinde karşımıza çıkan sayılar ile   tanışmamız 3,4 yaşlarında olmuştur. ”Sen kaç yaşındasın?“ ,“Hadi sayıları sayalım.”  soruları ile  öğrenmeye başlayıp sonra okul yıllarımızda  matematik dersi ile sayıları gerçek anlamıyla öğrenip, özelliklerini  kavradık. Matematik dersleri; öğrenim hayatımızın her senesinde çıktı karşımıza ama hiç düşündük mü matematiğin aslında hayatımızın neresinde olduğunu ? Öğrencilerimizin en çok yakındığı konu budur. Biz matematiği hayatımızın neresinde kullanıyoruz?  Ya da bir öğretmen olarak şunu sormalıyım ki sadece ders midir matematik?

Lise 1582 0 Betül BABAOĞLU
21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi!

21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi!

Bugün 21 Aralık ve bu gece yılın en uzun gecesi!

Ortaokul 7288 0 Esra Çömlek GÜLBEN
Don't Worry Just Try! (“Endişelenmeyin sadece deneyin!”)

Don't Worry Just Try! (“Endişelenmeyin sadece deneyin!”)

“Don’tworryjusttry!” “Endişelenmeyin sadece deneyin!” Çokça duyduğumuz, şahit olduğumuz yabancı dil öğrenirken başlayan ve öğrendikten sonra bile devam eden, zaman zaman tırnak yedirten, endişesinden kelimelerimizin boğazımızda düğümlendiği “Ya yanlış cümle kurarsam, ya bana gülerlerse, ya doğru telaffuz edemezsem” kaygısı 7 den 702’ e tüm öğrenmeye açık, konuşmak isteyip de hep geri duran herkesin ama en çokta öğrencilerin en kritik kaygısıdır. 

Ortaokul 1711 0 Özlem PARLAR
Artık Konuşma Vakti

Artık Konuşma Vakti

Yabancı dil öğrenmek artık bir mecburiyet değil ihtiyaç haline gelmelidir.  Globalleşen dünyada iletişim kurabilmek adına İngilizce öğrenmenin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmek gerekmektedir. Peki dil öğrenimini bu kadar zor kılan sebepler nedir?

Ortaokul 1506 0 Ayşen Menekşe CİVAŞ
Yurtdışında Dil Eğitimi

Yurtdışında Dil Eğitimi

Günümüzde milyonlarca insan yurtdışına giderek veya başka pek çok çeşitli yöntemlerle yabancı dil eğitimi almaya çalışıyor. Bunun sebeplerini küreselleşen dünya, iş hayatındaki yabancı dile olan ihtiyacın her geçen gün artması, kişisel gelişim, eğitim ihtiyaçları şeklinde sayabiliriz.

Ortaokul 1695 0 Evrim EVRAN
Neden İkinci Yabancı Dili Öğrenmeliyiz?

Neden İkinci Yabancı Dili Öğrenmeliyiz?

Bunun için birçok sebep söylememiz mümkün. İletişim insanlar için en önemli faktörlerden biri. Hemen hemen her ülkenin kendine ait bir dili vardır. Bu diller sayesinde her ülkede insanlar birbiriyle iletişim kurabilir. Peki ya farklı ülkenin insanları ile iletişim kurmak?

Lise 1389 0 Bahar ARSLAN
Pisidia’nın (Göller Bölgesi) Başkenti: Sagalassos

Pisidia’nın (Göller Bölgesi) Başkenti: Sagalassos

Türkiye’nin “Maldivler’i” olarak nam salmış Salda Gölü görülmeye değer müthiş bir doğa harikasıdır. Bu Maldivler’i andıran doğa harikası gezildikten sonra nereye gidelim diyenler için yine aynı bölgede bulanan ve Salda Gölü’ne 2 saat mesafede ki Sagalassos Antik Kentine uğramanızda fayda var.

Lise 1200 0 Fikri KURAN
Dil Öğretiminde İletişimsel Yaklaşımın Yeri ve Önemi

Dil Öğretiminde İletişimsel Yaklaşımın Yeri ve Önemi

Temelleri 1960’lı yıllarda Noam Chomsky tarafından atılan ve 1970’li yıllarda Michael Halliday tarafından geliştirilen “İletişimsel Yaklaşım” dilin gerçek anlamını karşı tarafa etkileşim yoluyla aktararak dil öğretimi fikrine dayanmaktadır.

Lise 6328 0 İngilizce Zümresi
Salgın Hastalık: Phubbing/Sosyotelizm

Salgın Hastalık: Phubbing/Sosyotelizm

Sosyal medyanın hayatımızda aktif var oluşu ve yanlış kullanımı, akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştırmak için üretimi ancak insanın bunu hayatına olumsuzlukla entegre etmesi, fotoğraf paylaşmanın bir etkinlik haline dönüşmesi, sohbetlerin sosyal medya takipleri için kesilmesi, sofraya geldiğinde fotoğraf çekmek ve paylaşmak amacıyla soğuyan yemekler… Bu liste böyle uzar gider.

Lise 2345 0 Büşra ÖNGÜ
Fizik Eğitiminin Önemi

Fizik Eğitiminin Önemi

Fizik, madde ile evren arasındaki ilişkiyi inceleyen bir bilim dalıdır. O kadar geniş bir alanı kapsamaktadır ki o yüzden kendi alt dallarına ayrılma gereği duyar. Mesela; elektrik, optik, termodinamik, nükleer fizik gibi…

Lise 1311 0 Murat ÇELİK

Toplam 43 sayfa var, şu an 10 sayfadasınız.

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları