Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Değer Dediğin
Değer Dediğin
Değer Dediğin

Değer Dediğin


Sevgi, saygı, demokrasi, insan hakları... Tüm değerlerin ortak paydası ‘’ Sosyal Bilgiler’’

Aslında toplumda genel olarak Tarih ve Coğrafya gibi alanların anlatıldığı ders olarak anılan Sosyal Bilgiler, değerler eğitiminde önemli bir odak noktası ve bu özelliği ile ön plana çıkması daha zaruridir. Sosyal Bilgiler dersinin genel hedeflerine baktığımızda böyle düşünenler tarafından odaktan nasıl uzaklaşıldığı da gün yüzüne çıkmaktadır. Peki, nedir bu hedefler?

- İyi insan,

- İyi yurttaş,

- Çevresine uyumlu bireyler yetiştirmek.

Her geçen gün değişen dünyada yalnızlaşan insan, tüm değerlerini de hızla yitirmekte.

Yaşamımız ve yaptıklarımız her geçen gün daha da sanayileşen dünyanın seri üretimi ürünleri gibi birbirinin aynısı. Ve sonuç acınası bir hale bürünen insanlar... Bencillik, iletişimsizlik, sevgisizlik, saygısızlık başını alıp gitmekte. Bununla birlikte, bağlılık, sadakat gibi değerlerdeki ihtiyaç da gitgide artmaktadır. Sosyal Bilgiler bu konuda oldukça ciddi görevler üstlenmiştir. İletişim becerilerinin geliştirilmesi, yurt ve millet sevgisi, demokrasi eğitimi, kültüre bağlılık gibi başlıca konulara, birçok ders içeriği ile katkı sağlamakta, değerler eğitimindeki rolünün gereğini yerine getirmektedir. Ülkemizin milli eğitiminin genel hedeflerini gerçekleştirmesinde de yine Sosyal Bilgiler dersinin değerler eğitimi öne planda tutulmuştur. Buna uygun şekilde de Sosyal Bilgiler Ders içerikleri düzenlenmiştir.

            Dünya değişmekte ve bu değişimi olumlu yöne çevirmek bizlerin sahip olduğu değerleri koruması ve yüceltmesi ile daha mümkün hale gelecektir.Buna katkı sağlayacak derslerin başında da yine Sosyal Bilgiler Dersi gelmektedir. İşte bu yüzden, bu derse karşı toplumun ve bireylerin algısını daha açık hale getirebildiğimiz müddetçe, değerlerimizin korunmasına daha çok katkı sağlamış olacağız.

Ümit Haluk Aydın
Sosyal Bilgiler Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1541 0 28 Temmuz 2017, Cuma

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları