Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bulut Bilişim Nedir?
Bulut Bilişim Nedir?
Bulut Bilişim Nedir?

Bir ağ bağlantısı üzerinden çoklu sunucu bağlantısı gerçekleştiren sistemlere Bulut Bilişim (Cloud Computing) adı verilmektedir.


Bulut Bilişim sistemini kullanabilmeniz için bilgisayarınızın, tabletinizin veya akıllı cihazınızın mutlaka internete bağlı olması, bir kullanıcı adı ve şifrenizin bulunması gerekmektedir.

Bulut Bilişim Size Ne Sağlar?

Bulut Bilişim cihazlarınızda bulunan verilerinizin (resim, dosya, müzik, belge vs.) aynı zamanda internet ortamında da saklanmasını sağlar. Çevrimdışı olarak cihazlarınızdaki verilerde yapacağınız değişiklikler, çevrimiçi olduğunuz anda internette tutulan verileriniz ile güncelleneceği gibi, farklı cihazlar ile bulut bilişimde tutulan belge ve dosyalarınızda yapacağınız değişiklikler de otomatik olarak kendi cihazlarınız çevrimiçi olduğunda güncellenecektir.

Bulut bilişimde tutulan verilerinize internet olan her ortamdan ulaşma imkânına sahipsinizdir, bu da sizi belge ve dosyalarınızı yanınızda taşıma zahmetinden kurtaracaktır.

Aynı zamanda bulut bilişim sistemleri sizlerin kelime işlemci, slayt, hesap tablosu vb. uygulama programlarına lisans ücreti ödemenizi de engelleyerek bu uygulamaları internet aracılığı ile bulut bilişim üzerinden ücretsiz olarak kullanabilmenizi sağlar.

Bulut bilişim ile hazırlayacağınız dosyalarınızı paylaşıma açarak diğer kullanıcılar ile aynı dosya üzerinde aynı anda çalışma imkânına da sahip olabilirsiniz.

Bulut Bilişim Hizmetini Nereden Alabilirsiniz?

Bulut bilişim hizmeti sunan web sitelerinden üyelik alarak bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bazı firmalardan ücretsiz olarak alacağınız bu üyelikleri sınırlı kapasite ile kullanabilirsiniz, daha yüksek kapasiteli alanlara ihtiyacınız olduğunda ise ücretini ödeyerek kullanım kapasitenizi arttırabilirsiniz.

Aşağıda en çok kullanılan bulut bilişim hizmetlerinden bazıları sunulmuştur;

TTNET Bulut: Türk Telekom firmasına aittir. www.netdisk.com.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

Google Drive: Google firmasına aittir. www.drive.google.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

iCloud: Apple firmasına aittir. www.iCloud.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

YandexDisk:Yandex firmasına aittir. www.disk.yandex.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

SkyDrive: Microsoft Firmasına aittir. www.skydrive.live.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Ömer AKYOL

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 2277 0 08 Haziran 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları