Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Türkiye İnovasyon Yarışması Birinciliği Okyanus Koleji'nin!
Türkiye İnovasyon Yarışması Birinciliği Okyanus Koleji'nin!
  • Paylaş
BARGEM bilimsel projelerimiz kapsamında öğretmenimiz Hanife Özdemir ve öğrencimiz Ataberk Ateş, “Engele Değil Oyuna Takıl” projeleriyle "İnovasyon Birinciliği" ödülü kazandılar!

Türkiye’deki  ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan Başakşehir Living Lab tarafından düzenlenmekte olan 4. İnovasyon Yarışması ödül töreni 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti.

Bu yıl Türkiye genelinde 443 inovatif projenin başvuru yaptığı yarışmada en iyi 32 proje finalist olma başarısı gösterdi. Okyanus Koleji BARGEM çalışmaları kapsamında Halkalı Okyanus Koleji Matematik öğretmenimiz Hanife Özdemir ve öğrencimiz Ataberk Ateş tarafından hazırlanan “Engele Değil Oyuna Takıl” isimli projemiz gerçekleşen ödül töreninde BİRİNCİLİK ödülüne layık görüldü.

Proje  görme engelli bireylerin sadece öğrenmelerine değil aynı zamanda eğlenmelerine yönelik olması nedeniyle jürinin ve dinleyicilerin büyük ilgisini çekti.  Hazırlanan prototipin geliştirilmesiyle üniversite sınavlarına giren görme engelli bireylerin herhangi bir danışmana ihtiyaç duymadan tüm sınavı tek başlarına dinlemeleri ve cevaplamalarının mümkün olacağını belirten ekibimiz projeleriyle “Görme Engelliler Derneği” üyelerinden de tam not aldılar.  

Okyanus BARGEM Proje koordinatörü Duygu Yavuz, projenin tam bir ekip çalışması sonucunda gerçekleştiğini, öğrencimiz Ataberk’in bilgisayar oyunları yazılımı konusunda çok başarılı olması, öğretmenin, Bargem biriminin ve idarecilerinin desteğiyle gerçekleşen bu çalışmanın başarı elde etmesinin bir tesadüf olmadığını belirtti.

“Engele Değil Oyuna Takıl” projesi önümüzdeki yıl Engelliler fuarında sunulacak, Başakşehir Living Lab binasında inovatif bir girişim olarak sergilenecek ve hayata geçirilmek üzere yatırımcılarla görüşmeye devam edecek.

 

 

 


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
25 Aralık 2017, Pazartesi 15:00
Okunma
:
5.251 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Mustafa Ateş / 25 Aralık 2017, Pazartesi 20:43
Canım oglum yıne gururumuzsun aılen olarak her zaman hayellerının pesındeyız
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları