Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Kariyer Kulüpleri Şimdi Online
Kariyer Kulüpleri Şimdi Online Kariyer Kulüpleri Şimdi Online
  • Paylaş
Kariyer Kulüpleri Artık Online

Kariyer Kulüpleri Online!

Online Kariyer Kulüpleri, Okyanus Koleji liseli öğrencilerinin seçtiğin Kariyer Kulübünün internetteki yansımasıdır. Bu okul rehberlik hizmetlerinin kariyer rehberliği alanında uzaktan eğitim uygulamasıdır. Sadece Okyanus Kolejleri Liselilerine özeldir. Online Kariyer Kulüpleri Okyanus Koleji liselerinin Kariyer Odaklı Yetenek Merkezli Eğitim Modelinin araçlarından biridir.

Öğrenciler, zamandan ve mekândan bağımsız, internet üzerinden İnteraktif'ten Kariyer Kulüpleri butonundan kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapabiliyor. Öğrencilerimizin MAPP Kariyer Testi sonrasında belirlenen ilgi alanlarına göre belirlenen Kariyer Kulüpleri’nin internet ortamındaki yansımasıdır. Öğrencilerimize ilgi duyduğu kariyer alanı hakkında yararlı bilgiler veren bir sistemdir.

Hangi Kariyer Kulüpleri Var?

Havacılık Kariyer Kulübü

Fen Bilimleri Kariyer Kulübü

Sosyal Bilimler Kariyer Kulübü

Hukuk Kariyer Kulübü

İletişim ve Halkla İlişkiler Kariyer Kulübü

Diplomasi (Uluslararası İlişkiler) Kariyer Kulübü

Girişimcilik ve İnovasyon Kariyer Kulübü

Mimarlık Kariyer Kulübü

Mühendislik Kariyer Kulübü

Ekonomi Kariyer Kulübü

Sağlık Kariyer Kulübü

Psikoloji Kariyer Kulübü

 

Neden Kariyer Kulüpleri?

Lise yıllarına varan her genç mesleki olgunluğa erişir. Yani kişisel gelecek planı yapmaya başladığı yıllardadır. Genç 'Nasıl bir meslek beni mutlu eder? Hangi meslek varlığımı anlamlı hissetmemi sağlar?' sorularını sorduğun zamanları yaşar. İşte Kariyer Kulüplerini bu önemli sorulara yanıt bulmalarına rehberlik etmek için oluşturduk.


Kariyer Kulüpleri Nasıl İşler?

Okyanus Kolejleri Kariyer Kulüplerinin, birbirini tamamlayan 2 parçası bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Uzaktan Öğretim Yönetimi (Learning Management Systems). Her bir Kariyer Kulübünün mesleki bilgileri, internet üzerinden ekranlar (telefon-tablet-akıllı tv- kişisel bilgisayar)  aracılığıyla yürütülür. Bu sistemin özellikleri: Mesleki olgunluk kazanmaya başlamış olan genç öğrencimiz, okul ders saatleri dışında; seçebileceği zaman ve mekânda bu özel öğrenim imkânını kullanır. Okyanus Kolejleri öğrencilerine özel olan İnteraktif Sistem üzerinden erişilir. Yalnız Okyanus Koleji öğrencisinin erişimine açık bir sistemdir. Kariyer kulüplerinin eğitim-öğretim içeriği Okyanus Koleji Kariyer Danışmanları tarafından tasarlanır.

Kariyer Kulüpleri, üniversitelerin fakülte binası gibi düşünülecek olursa kulübün çatısı altında öğrencilerin kariyer planlamasına rehber olacak alt bölümlerde ele alınır. Örneğin: Kariyer Kulüplerinden biri olan Mimarlıkta; Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı bölümleri incelenecek.

Okulda Kariyer Kulübünde Etkinlikler Yapılmaktadır

Kariyer Kulüplerinin ikinci parçası ise, kariyeri için gelişmek isteyen öğrencilerin inisiyatifiyle işleyen öğrencilerin oluşturduğu kariyer kulüpleridir. Tüm Okyanus Kolejleri Lise kampüslerinde oluşan 12 Kariyer Kulübünün, o kampüsteki kulüp üyelerinin seçtiği Kulüp Temsilcisi bulunmaktadır. Kulüp Temsilcisi ve üyeler, gelecek hayallerine ışık tutacak meslek profesyonellerini, akademisyenlerini Okyanus Kolejleri'ne davet edebiliyor ve söyleşiler yapabiliyor.

Okulun tüm kaynakları öğrencilerin kariyer kulüplerindeki çalışmalarına açık. Kulüplerimiz; konferans salonlu, derslikler, yemekhane, ulaşım gibi bir organizasyonu başarıya ulaştıracak tüm alt yapıyı değerlendirebiliyor. Her okulun kulüp üye ve temsilcileri; diğer okullarımızdaki arkadaşlarıyla ortak organizasyonlara da imza atabilecek. Kulüpler, organizasyonlarının duyuru ve afişleri için derslik ve koridor panolarımızda yerleri hazır. Kariyer Kulüplerimizin bu çalışmalarında Lise Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretmenleri, sınıf koçlarımız ve okul müdürlüklerimiz destek vermektedir.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
27 Şubat 2017, Pazartesi 11:57
Okunma
:
27.382 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları