Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Somut ve Soyut Sözcükleri Öğreniyor
Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Somut ve Soyut Sözcükleri Öğreniyor Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Somut ve Soyut Sözcükleri Öğreniyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekalılar Ve Yetenekliler İlkokulu 1/D sınıfı öğrencileri 06.03.2017 tarihinde Türkçe dersinde "Somut ve Soyut" sözcükleri işlediler.

Öğrenciler, ilk olarak somut ve soyut kavramların ne demek olduğunu öğrendiler. Somut ve soyut sözcüklere örnekler verdiler.

Daha sonra öğrenciler, öğretmenin sorusu üzerine yaratıcılığın kaç boyutu olduğunu ve boyutların anlamlarını hatırladılar.

Öğretmen tahtayı ortadan ikiye bölerek bir tarafına somut, diğer tarafına soyut yazdı. Elinde karışık olarak bulunan somut ve soyut sözcükleri, öğrencileri sırası ile tahtaya kaldırarak doğru gruba yazmalarını istedi. Öğrenciler söylenen sözcükleri doğru gruba yazarken yaratıcılıktaki esneklik boyutunu da dersle ilişkilendirdiklerini anladılar.

Öğrencilerimizi hem somut ve soyut sözcükleri iyi bir şekilde kavramalarından hem de Türkçe dersine yaratıcılığı da ilişkilendirerek esneklik boyutunun gruplara ayırmak, kategorize etmek olduğunu hatırlamalarından dolayı tebrik ederiz.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Aslıhan KAHRAMAN
Tarih
:
07 Mart 2017, Salı 15:53
Okunma
:
1.491 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları