Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Engelli Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştırıyor
Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Engelli Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştırıyor Ataşehir Üstün Zekalılar 1-D Sınıfı Engelli Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştırıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar İlkokulu 1/D sınıfı öğrencileri 09.03.2017 tarihinde "Hayat Bilgisi" dersinde okulumuzda engelli insanlar olmuş olsaydı(görme-işitme-bedensel-zihinsel) onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına ne tür çalışmalar yapılabilirdi üzerine konuştular.

Öğrenciler ilk olarak engelli insanların bizlerden hiçbir farklarının olmadıklarını, bizim sahip olduğumuz tüm haklara onlarında da sahip olduklarını kavradılar. Daha sonra öğrenciler, okulumuzun fiziksel açıdan her insana uygun olup olmadığını okul içinde gezintiye çıkarak bedensel engelli insanlar için asansör, rampa, engelli tuvaleti gibi iyileştirmelerin olduğunu gözlemlediler. Öğrenciler aynı zamanda görme ve işitme engellilerin okul içi yaşamlarını kolaylaştırıcı fikirler sundular.

Görme engelliler için braille alfabesi kullanılarak yazıların yazılabileceğini , tırtıklı(hissedilebilen) zeminlerin yapılabileceğini, yönlerini bulabilmeleri için sesli uyaranların olabileceği fikirlerini öne sürdüler.

İşitme engellilerin teneffüs olduğunu anlayabilmeleri için akıllı tahtadan otomatik olarak teneffüs saatlerine ayarlanmış resimli görsel uyaranların çıkabileceği fikirlerini öne sürdüler.

Öğrencilerimizi, engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı ihtiyaçlarının farkına vardıkları için gönülden tebrik ederiz.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Aslıhan KAHRAMAN
Tarih
:
10 Mart 2017, Cuma 14:10
Okunma
:
1.393 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları